Muokkavalkku Katri Vaittinen esittäytyy

20.2.2017

Luistelutaustani alkoi Etelä-Vantaan Taitoluistelijoissa vuonna 1997 ja päättyi Ice Stepseihin kauden 2008-2009 ollessa viimeiseni. 12 vuoden aktiivisen luistelu-urani jälkeen ajattelin ottaa aikalisän jäähallilta, mutta löysinkin itseni jo samaisen vuoden syksynä luistelukoulu ohjaajana ja siitä sitten lähtikin erilainen ura jäähallilla. Vuonna 2010 aloitin muodostelmaluistelun tuntivalmentajana.

Luistelukouluohjaajana työskentelemisen kautta minulle syttyi ajatus siitä mitä haluan tehdä ammatikseni. Valmistuin Helsingin Yliopistolta varhaiskasvatustieteen kandidaatiksi keväällä 2015 ja jatkoin maisterivaiheen opintoihin saman vuoden syksyllä. Valmennustyö ja opinnot kulkevat käsi kädessä. Aamupäivät istun yliopistolla keräämässä teoriataustaa ja illat olen hallilla kokeilemassa miten aamulla opitut asiat toimivat käytännössä.

Valmentaessani pidän tärkeänä yksilön aitoa kohtaamista ja turvallisen ilmapiirin luomista jossa jokainen luistelija uskaltaa olla oma itsensä. Kun jokainen joukkueen tai ryhmän jäsen tuntee olonsa tervetulleiksi ja hyväksytyiksi voi yksilöllinen valmentaminen alkaa. Jokainen meistä oppii eri tavalla ja kehittyy eri tahtiin. Tuntemalla omat valmennettavat pystyy huomioimaan myös yksilölliset erot.

Meillä EVT:ssä pidetään tärkeänä sitä, että jokainen luistelija huomioidaan yksilöinä ja valmentaja-luistelija vuorovaikutus on molempia osapuolia kunnioittava. Jokainen kohdataan hallilla ja jokaiselle annetaan mahdollisuus osallistua harjoituksen kulkuun. Me kuuntelemme luistelijoiden ajatuksia, esimerkiksi miten luistelijoiden itsensä mielestä joku pätkä ohjelmasta meni. Näin luistelija alkaa itse kehittämään ajatusta siitä miten juuri se ohjelman kohta toimii, mitä tein jotta se onnistui sekä asettamaan realistisia tavoitteita. Valmentajina saamme samalla tietoa siitä miten luistelija jäsentää ohjelmaa ja näin pystymme ohjaamaan luistelijoiden havaintoja ja tavoitteita.

EVT tarjoaa luistelijalle välittävän ja yksilöt huomioivan kasvuympäristön suurella sydämellä.