SM 2015 Saara Astola historiallisesti neljänneksi SM-junioreissa!

7.1.2015

Saara
Saara
Juulia
Juulia

Yksinluistelun Suomen Mestaruuskilpailut päättyivät EVT-läisittäin riemukkaasti Tikkurilan Trio Arenalla käydyssä kilpailuissa;
Saara Astolamme nousi hatun noston arvoisesti neljänneksi junioritytöissä  ja ensikertalaisemme Juulia Syrjäsen luisteli tyylikkäin suorituksin kunnioitettavalle sijalle 13.

Perjantai-illan lyhytohjelmissa Saara tulkitsi Musen Exogenesis Symphony ohjelmansa kisan korkeimmin esittämisen osa-aluepistein lyhytohjelmaosuuden kuudenneksi.
 Juulian Cinematic Orchestran tahdein siivittämä Arrival of the Birds oli kolmoishypyn laskeutumista vaille erinomainen suoritus, joka arvioitiin juniorien SM-debyytissä 12:ksi parhaaksi.

Lauantain vapaaohjelmissa Saara kohenteli osakkeitaan tasapainoisella ja monimuotoisella Sacret Spiritin säveliin luistellulla ohjelmallaan. Mielenkiintoisen ja monia yllätyksellisiä suunnanmuutoksia sisältävän "Blues Legends" koreorgafian on laatinut kaikki tyttöjen ohjelmakoreografiat loihtinut Nelli Hagman.
Saara loisti tasaisuudella, kypsyydellä ja elementtien laadukkuudellaan. Erityisesti lyhytohjelman yhdistelmä- ja taivutuspiruetit sekä vapaaohjelman lentävä vaakapiruetti ansaitsevat erityismaininnan kuten myös Saaran esiintymiskarisma ja kaariluistelutaito.
Saaran vapaaohjelman siirtymien yhdistävät liikkeet, koreografia ja tulkinta arvioitiin kisan kärkitasoisiksi. Hienoa ja ansaittua.
Kevään kansainvälisiin kisoihin lisää kolmoishyppyjä niin hyvä tulee.  Suuret onnittelut saavutuksesta!

Juulia esitti tasaisesti molemmissa ohjelmissaan kaksoishypyt, mutta istahti aivan turhaan puhtaan kolmois-Salkkovinsa vapaaohjelmansa alussa. Hieman rohkeampi vauhti ja päättäväisempi viimeistely onnistuu varmasti jo kevään kilpailuissa. Ensimmäistä kauttaan junioritasolla taistelevan rohkeana haasteisiin tarttuvana tunnettu urheilijamme ehtii vielä rikkoa 100 yhteispisteen rajan ensimmäisellä kaudellaan. Repertuaarista löytyy myös toinen testeissä upeasti esitetty kolmoishyppy kolmois-Ritti, joka onnistuessaan tuo mukavan yli viiden pisteen elementin perusarvopotin tuleviin pistesaaliisiin.

SM-katsomossa oli upea EVT-läisten kannustusjoukko niin seuramme luistelijoita kuin vanhempiakin.
Erityisen mukavaa oli nähdä "evergreens"urheilijoidemme - jo kilpauransa lopettaneiden luistelijoiden ja heidän seura-aktiivivanhempiensa tuttu ja turvallinen kannustusjoukko uusien ja innostuneiden nuorten luistelijoiden "opintomatkalaisten" lisäksi katsomossa.


Kaunis kiitos kaikille kannustuksesta, onnittelut upeille edustusluistelijoillemme ja heidän valmentajilleen, tukijoukoilleen, hatunnosto EVT:n yksinluistelupäävalmentajan Eve Uimosen kehumalle nousujohteiselle tuloskehitykselle ja kaikille oikein leppoisaa Joulutaukoa !

 

Tulokset