Mitalisadetta ja nelossijoituksia Barona Areenalta

7.2.2015

Little Steps, kultaa
Little Steps, kultaa
Steps On Edge, kultaa
Steps On Edge, kultaa
Hot Steps, hopeaa
Hot Steps, hopeaa
Cool Steps, pronssia
Cool Steps, pronssia
Last Steps, neljäs sija
Last Steps, neljäs sija
Sunny Steps, neljäs sija
Sunny Steps, neljäs sija
Ex Steps, neljäs sija
Ex Steps, neljäs sija

Barona Areenalla tänään ja huomenna käytävä muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 2. valintakilpailu tuotti EVTn joukkueille kaksi kultamitalia, yhden hopean, yhden pronssin sekä kolme nelossijaa.

Aikuisjoukkue Last Steps on parantanut pisteitään kauden jokaisessa kisassa ja saavutti nyt piste-ennätyksensä 65,40, jolla joukkue sijoittui Aikuisten sarjan neljänneksi tasapisteissä pronssisijan kanssa.

Noviisijoukkue Cool Steps sijoittui hienosti pronssille jääden vain pari kymmenysosaa kauden ennätyspisteistään. Little Steps luisteli viime kisan pienen notkahduksen jälkeen taas tulokasjoukkueiden kärkeen eli voitti Tulokkaiden kultaa - ja myös lähelle ennätyspisteitään.

Iltapäivällä kisanneista joukkueista Steps On Edge voitti Masters-sarjan kultaa ja Hot Steps luisteli Juniorit-sarjassa hopealle. Sunny Steps ja Ex-Steps jäivät sarjoissaan niukasti nelossijalle.

- Last Steps on luistellut nousujohteisesti koko kauden saavuttaen tänään kauden parhaat pisteensä. Erityisen tärkeää suorituksessa oli se, että joukkue selviytyi hienosti maaliskuussa pidettäviin loppukisoihin, arvioi Last Steps ja Little Steps joukkueiden vastuuvalmentaja Amanda Helldan aamupäivän palkintojenjaon jälkeen. Myös Little Steps esittivät varman ja puhtaan suorituksen lukuun ottamatta pientä haparointia loppuasennossa.

Helldan jatkoi, että Cool Stepsien ja minorijoukkue Sunny Stepsien suoritus ei ollut aivan paras mahdollinen. Coolien ohjelmassa oli pientä haparointia muutamissa kuvioissa, mutta joukkue saavutti kuitenkin hienosti pronssia. Sunny Stepsien kokoonpanoa on jouduttu kauden aikana muokkaamaan ja joukkueessa on ollut myös sairastumisia, mikä vaikutti suoriutumiseen. Joukkue jäi kuitenkin vain 0,3 pistettä pronssista.

Amanda Helldan arvioi lopuksi, että kilpailujen taso kovenee joka vuosi. Erityisesti Minorit-sarjassa on erittäin kova taso, myös tulokkaissa ja aikuisten sarjoissa vaaditaan entistä enemmän. Valintakisat ovat nyt kuitenkin ohi ja joukkueet voivat ottaa hieman rennommin ennen maaliskuun loppukisoja. Loppurutiinia haetaan ja yritetään saada luistelijat huippukuntoon, toteaa valmentaja.

Kaikki valintakilpailun tulokset kisasivuilta

EVT järjestää kansallisten sarjojen loppukilpailun ja SM-hopeafinaalin 28.-29.3.2015 Tikkurilan Trio Areenalla. Seuraa järjestelyjen etenemistä täältä.

EVT onnittelee joukkueitaan hienoista sijoituksista!