Dream Steps ja Hot Steps toivat Itävallasta tuliaisiksi KULTAA!

27.1.2016

Dream Steps saapuu kisamatkalta
Dream Steps saapuu kisamatkalta
Dream Steps kukitettuna lentokentällä
Dream Steps kukitettuna lentokentällä
Hot Steps kukitettuna lentokentällä
Hot Steps kukitettuna lentokentällä
Dream Steps kilpailuareenalla
Dream Steps kilpailuareenalla
Hot Steps kilpailuareenalla
Hot Steps kilpailuareenalla

EVT:n kaksi muodostelmaluistelujoukkuetta osallistuivat kansainväliseen Mozart Cup – muodostelmaluistelukilpailuun Salzburgissa, Itävallassa, 23.-24.1.2016. Lauantaina kilpailtiin Advanced Novices –sarja, jonka Dream Steps voitti piste-ennätyksellään 51,54 ja sunnuntain Mixed Age -sarjassa oli Hot Steps -joukkueen vuoro luistella kultaa huippupisteillä 62,85! 

EVT-seura ja luistelijoiden vanhemmat olivat myöhään sunnuntai-iltana Helsinki-Vantaan lentokentällä vastassa SM-noviisijoukkuettamme ja toivottivat Driimit tervetulleiksi Suomeen. EVT:n toiminnanjohtaja Sanna Vuorinen ja muodostelmaluisteluvastaava Annariitta Virta kukittivat kaikki kultatytöt huoltojoukkoineen. 

Tunnelma Salzburgin EisArenalla oli katossa kun joukkue sai tietää, että kulta napsahti.

- Kaikki alkoivat kiljumaan ja itkemään ilosta kun saavutimme sen mitä lähdettiin kilpailusta hakemaan, kertoi joukkueen kapteeni Sofi Mäkinen. Joukkueen varakapteeni Lotta Salmo täydensi, että joukkue oli tosi tyytyväinen kun kovan harjoittelun jälkeen tuli ansaittu voitto. Tytöt kertoivat, että tuntui jo jäältä poistuessa että nyt meni nappiin. 

- Valmentajat olivat voitosta innoissaan ja todella tyytyväisiä, mutta toki aina jää parannettavaa seuraaviin kisoihin, varakapteeni Iitu Hirvenheimo totesi. 

- Suomalaiset joukkueet kiinnittivät hyvin huomiota Salzburgissa ja kannustus oli valtavaa. Kilpailun taso oli kova toisen suomalaisen SM-noviisijoukkueen yltäessä kakkossijaan vain pisteen erolla, tiivisti Sofi kisatunnelmista. 

Maanantai-iltapäivällä saapui Suomeen toinen kultajoukkueemme Hot Steps, joka päästiin taas seuran puolesta lentokentällä kukittamaan. Samalla lennolla saapui myös ansiokkaasti tuplakultaa napannut Hot Steps –joukkueen vastuuvalmentaja Hetti Maukonen

- Lauantaina kisattiin Dream Stepsien kanssa ja tyttöjen upea suoritus sai ansaitsemansa palkinnon kun jäähallin tulostaululle ilmestyi noviisikilpailun voittajajoukkueen pisteet. Tytöt ovat kovalla työllään ansainneet menestyksensä täysin, kommentoi Maukonen viikonlopun ensimmäisestä voitosta. 

- Hot Steps oli viikonloppuna joukkueena täysin uudessa tilanteessa, ensimmäistä kertaa valloittamassa kansainvälisiä kisa-areenoita ja he suoriutuivat siitä hienosti. Tytöistä kisasuorituksen jälkeen huokunut ilo ja positiivinen fiilis palkitsivat valmentajan jo ennen pisteiden ilmestymistä taululle, kertoi Hetti puolestaan sunnuntaina jatkuneesta kultaputkesta. 

- Ihan huippua, tämä antaa meille kaikille varmasti uskoa, luottoa ja motivaatiota kohti kauden viimeisiä koitoksia, hehkutti valmentaja viikonlopun menestyksestä. 
 
Seuraavaksi Hot Steps –joukkueen tähtäimessä on 6.-7.2.2016 järjestettävä 2. valintakilpailu. Kilpailun järjestää EVT yhdessä Tikkurilan Taitoluisteluklubin kanssa Tikkurilan Trio Areenalla. Dream Steps puolestaan tähtää helmikuun lopulla Helsingissä järjestettäviin SM-kisoihin. 

Lisätietoa Mozart Cup –kilpailusta: http://www.mozartcup.biz/ 

Etelä-Vantaan Taitoluistelijat onnittelee kultajoukkueita, valmentajia ja huoltojoukkoja sekä luistelijoiden perheitä mahtavasta kisamenestyksestä!