Emmi Peltoselle voitto ja SM-paikka 1.valintakilpailusta

16.10.2016

                                                                           teksti: Sirkka Kaipio

Emmin toipuminen sairastelusta on päässyt hyvin käyntiin. Siitä osoituksena valintakilpailusta tuli yli kuuden pisteen erolla selvä ykköstila ennen toiseksi sijoittunutta Tapparan Hanna Kiviniemeä.

Lyhytohjelmakisa oli tiukka. Emmin ohjelmassa jäi tällä kertaa kahden kolmoishypyn yhdistelmä tekemättä, mutta perusyhdistelmä kolmois-kaksois oli todella lennokas. Soolohyppy, kolmoisritti, täydensi hyvää teknistä sarjaa. Hyvä ja energinen esitys säilyi loppuun asti. Hanna Kiviniemi sijoittui lyhytohjelmassa toiseksi niin ikään ilmaisullisesti kypsällä ohjelmalla sekä myös teknisesti virheettömällä suorituksella.

Vapaaohjelmakisa oli jännittävä. EVT:n tiimi jännitti jaksamista sillä sairauden jäljiltä ohjelmien läpimenoja ei kilpailun alla ollut kovin montaa. Myös kisajärjestelyt ilman kummankaan päivän harjoitusta loivat jännitettä niin tekniseen varmuuteen kuin myös neljän minuutin suoritukseen.

Emmin vapaaohjelma sisälsi tällä kertaa neljä kolmoishyppyä, joista kolmoislutz päättyi kaatumiseen. Ohjelman parhaat elementit olivat alun tulppiyhdistelmä sekä kolmoisritti. Väsymys heijastui alastuloihin, joissa vapaa jalka lipsahteli alastulokaaren aikana tueksi jäähän. Näistä pikkuvirheistä tuomarit antoivat laadusta miinusta, joten kunnon kohennuttua ja varmuuden palattua jälleen omalle tasolleen tulee pistesaldo nousemaan nyt saavutetuista 141,85 pisteestä.

Kovin kilpakumppani ennakkoasetelmissa, EsJT:n Viveka Lindfors, joutui valitettavasti vetäytymään kilpailusta jo ennen lyhtyohjelmaa. Muut naisten sarjan osallistujat antoivat kuitenkin hyvän vastuksen eikä kilpailun tulos ollut missään vaiheessa itsestään selvä.

Kilpailu oli erinomaisesti järjestetty, vastaanotto Kuopiossa iloinen ja vapaaehtoiset asiantuntevia. Kun vielä EVTn kannalta hieno lopputulos saatiin kisaviikonlopun päätteeksi, niin mikäs sen mukavampaa!

SM 2017 -finaali järjestetään Tampereella joulukuun 16.-18.

 

linkki kilpailun tulossivulle:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/YLSMJS1vk/index.htm