SM-Noviisien hienosti sujunut valintakilpailu Oulussa (YL)

30.10.2016

Nea ja Jenni Oulunsalon jäähallilla
Nea ja Jenni Oulunsalon jäähallilla
Jenni Johansson
Jenni Johansson
Nea Koukonen 
Kuva: Oma Design
Nea Koukonen Kuva: Oma Design

                                                                      teksti: Sirkka Kaipio

EVT:n SM-Noviisit Jenni Johansson (T5) ja Nea Koukonen (T4) luistelivat ensimmäisissä SM-valintakilpailussaan mallikkaasti tehden kumpikin molempina päivinä tasaiset ja onnistuneet kokonaisuudet. Kisaviikonlopun tavoite selviytyä sunnuntain vapaaohjelmaan täyttyi kirkkaasti!

Vaativassa sarjassa nähtiin lauantain lyhytohjelmassa lukuisia epäonnistumisia, mutta sekä Jennin että Nean luistelu oli vapautunutta. Molempien tyttöjen ohjelmat sujuivat aivan oman taitotason mukaisesti. Lyhytohjelman jälkeen Jenni oli 9. ja Nea 19. Vapaaohjelmaan selvitti tiensä lauantaina kaiken kaikkiaan 28 luistelijaa 12 taitavan kilpakumppanin jäädessä vapaaohjelman ulkopuolelle.

Tänään sunnuntaina oli kokonaisuus kilpailussa vielä lauantaita onnistuneempi, paineet jatkoonpääsystä olivat poistuneet kaikkien luistelijoiden harteilta. Vapaaohjelmissa monta onnistunutta vapaaohjelmaa seurasi toinen toistaan. Myös Nea ja Jenni luistelivat jälleen energisesti, oman taitotasonsa mukaisesti ja vauhdikkaasti. Elementtejä pitää vielä hioa siten että kaikki aiotut vaikeustasot tulevat kuin itsestään. Tuolloin pisteet nousevat edelleen ja myöskin sijoitukset kohenevat sen myötä.

Tästä kilpailusta tuli lopputuloksena erittäin iloinen ja positiivinen EVT-kokemus. Jenni Johansson oli lopputuloksissa 13. ja Nea Koukonen 26. Aina kun urheilijat pystyvät kovassa kilpailutilanteessa tekemään rennot ja omantasoisensa suoritukset ei enempää voi toivoa.

Oulu kisakaupunkina jäi jälleen positiivisena mieleen, erinomaisesti järjestetyt kilpailut ja huolehtivainen organisaatio. Kaiken huipensi suoritusten lisäksi se ettei luvattua kylmää säätä tullutkaan, joten myös valmentaja Sirkka oli viikonloppuun äärimmäisen tyytyväinen.

 

STLL tulossivu:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/YLSMNOV1vk/index.htm