Emmi Peltoselle SM-kultaa!

19.12.2016

Jenni Saarinen, Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors
Jenni Saarinen, Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors

SM2017 Tampere

 

1. Emmi Peltonen 147,70

2. Jenni Saarinen 139,49

3. Viveca Lindfors 138,51

                                                                       teksti: Sirkka Kaipio

Viikonlopun SM-kilpailuissa EVT:n Emmi Peltonen korjasi koko potin voittamalla sekä lyhyt- että vapaaohjelmaosuudet. Lopputuloksissa Emmi nousi selkeään voittoon ennen uuden tulemisen tehnyttä KooVeen Jenni Saarista, jonka vapaaohjelma oli kaunista katseltavaa ja nosti hänet ohi EsJT:n Viveka Lindforsin.

Emmi nousi pitkän ja rankan kilpailukauden jälkeen ansaitusti korkeimmalle korokkeelle. Eduskunnan Urheilukerhon Jääkuningattaren kruunu nostettiin Emmin kutreille ja kruunaajina toimivat 50v sitten Hakametsän hallissa kilpailleet Anuliisa Uotila ja Berit Kaijomaa. Niin ikää komea voittopokaali lähti matkaan kotiin viemisiksi.

Edellisen kerran Suomen Mestari EVT:n luistelijana oli myös Sirkka Kaipion valmennettava ja silloin Markus Leminen. Tuolloin jäähallin toimitusjohtajana toiminut Jorma Eskola järjesti juhlavan tilaisuuden ja mitalikahvit pidettiin jäähallin kabinetissa. Kuohuvat kilisteltiin kera kauniiden ja kannustavien puheiden. Näin varmasti tapahtuu nytkin, tosin eri kokoonpanossa.

Emmi on jo varma EM-osallistuja. Nyt alkaakin tiukka valmistautuminen tammikuun lopulla Ostravassa käytäviin Euroopan Mestaruuskilpailuihin, joissa Suomella on kaksi naispaikkaa. Pisteranking tilanteen mukaisesti Viveka Lindfors on kiinni näistä toisessa. Näiden edustuspaikkojen vahvistusta STLL:n lajiryhmältä ja liittohallitukselta vielä odotetaan.

Emmin valmentajana haluan kiittää lämpimästi kaikkia tukijoitamme tämän alkukauden aikana!

Ihana seura, upeat kolleegat ja työnantaja, kannustava ilmapiiri - siitä tulevat menestyjät!