Kansallisten Junioreiden Hopeafinaali Kouvolassa

5.3.2017Ellen
Ellen
Emmi
Emmi
Iida
Iida
Linnea
Linnea

                                                             

                                                                        teksti: Päivi Majander-Nordenswan

Hopeafinaalin alkaessa olivat loppukilpailujen Juniorit ja Seniorit jo luistelleet lyhytohjelmansa. Kouvolan jäähalli on kaikin puolin miellyttävä paikka urheilijoille. Jääkin on mitoiltaan Lumon Areenalla tilava, joten laitojen liian nopea vastaantulo ei haitannut vauhtia koreografioissa. EVT:n kaikki neljä finalistia luistelivat valmentaja Elina Ikosen tyytyväisten silmien alla hyvät ohjelmat. 

Ellen Nordenswan onnistui fysiikka- ja teräongelmien hankaloittaman kauden lopuksi tekemään vapaaohjelmassa ennätyspisteensä. Tango De Los Exilados-musiikki sai ehkä oman merkityksensä päättäväisessä suorituksessa ja Ellen sai yllättyä iloisesti sijoittuessaan kolmanneksi. Pronssi tuntui melkein voitolta poissaolojen ja loputtoman pitkien varovaisesti tehtyjen harjoittelujaksojen jälkeen. Vapaaohjelma oli viimeksi kisavalmentaja Ellankin mukaan luisteltu kokonaisuudessaan kakkosvalinnassa Seinäjoella, harjoituksissa ei siinä välissä kertaakaan. Päivän startti vaati siksi asennetta. 

Emmi luisteli lähes virheettömällä ohjelmalla varmoin ottein kuudenneksi. Kaunis Persialainen Tanssi oopperasta Lumikuningatar soljui ihanasti ja katsomossa nautittiin. Kaikki ohjelman kolme piruettia olivat laadukkaita ja upeasti nelostason arvoisia. Emmin pisteet jäivätkin vain sadasosan päähän omasta vapaaohjelmaennätyksestä.

Iida Sopasen (musiikki: White Horse) ja Linnea Ketolan (musiikki: The Theory of Everything-soundtrack) ohjelmat onnistuivat ja pisteitäkin herui kohtalaisesti. Iida olikin hienosti yhdeksäs. Sijoitus olisi voinut olla parempikin, mutta lähes samoille ja hiukan paremmille pisteille ylsi hyvien luistelijoiden kilpailussa monta kilpasiskoa. Linnean alemmas jääneet komponenttipisteet verottivat muutoin hyvää ohjelmaa ja sen kokonaissaldoa. Elementtipisteet sen sijaan olivat monta paremmin sijoittunutta luistelijaa korkeammat. Linnean sijoitus oli 18 luistelijan joukossa 13.

Finaaleissa kaikki luistelijat ovat taitavia ja Juniorit-sarjan ikäryhmässä jo erittäin kokeneita. Positiivisuus on opittu löytämään muualtakin kuin aivan täydellisistä onnistumisista, sitä herkkua kun on äärin harvoin tarjolla. Siinä missä koulunkäynnin yhdistäminen tavoitteelliseen kilpaurheiluun voi tässä ikäluokassa olla uuvuttavaakin, ovat monet juniori-ikäiset jo kypsyneet tyylikkäästi omanarvontuntoisiksi nuoriksi naisiksi joille on kehittynyt aimo annos paineensietokykyä.

Palkinnot jaettiin hieman venyneen odotteluajan jälkeen hymyileville hopeafinalisteille, valtaosa oli jaksanut jäädä odottelemaan vaikka valtakunnallisen sarjan osallistujia on kaikkialta Suomesta ja kotimatkat pitkiäkin. Kisakausi päättyi finaaliin ja kaikilla oli syytä tyytyväisyyteen.

 

1. Lotta Laine JTL 62,84

2. Wilma Aaltonen RAUTL 62,52

3. Ellen Nordenswan EVT 59,64

6. Emmi Seppänen EVT 56,17

9. Iida Sopanen EVT 54,23

13. Linnea Ketola EVT 52,19

 

 

 

Koo Koo Jäätaitureiden kilpailun tulossivut:

http://www.kookoojaataiturit.fi/kilpailut2/kotikilpailut/4-5-3-2017-seniorit-ja-juniorit-/tulokset/