SM-Noviisi Jenni Johansson, Suomen mestaruuskilpailut Kotkassa 11.-12.3

12.3.2017

Jenni Johansson
Jenni Johansson

                                                                    teksti Sirkka Kaipio

Kaunis auringonpaiste otti Kotkassa kaikki SM-Noviisisarjan finalistit sädehtien vastaan. Lauantaina kilpailtiin Hopeafinaali päivällä ja myöhemmin iltapäivällä pääsi SM-kilpailu käyntiin.

EVT:n Jenni Johansson selvitti tiensä toisen valintakilpailun jälkeen tähän kovatasoiseeen mestaruuskilpailuun. Kun tieto tuli ryhmän vastuuvalmentaja Sirkalle, tarjosi hän ryhmäviestissä paikkaa Hopeafinaaliin. Niin hieno ja uskomaton olin suoritus Jenniltä! Myös Jenni itse tarjosi itseään Kultafinaaliin, sellaista kun ei SM-Noviisisarjassa ole päätapahtumana. Hauska episodi kaksikolta onnen huumassa. Tie vei siis lopulta Suomen mestaruuskilpailuun, ensimmäistä kertaa nuoren Jenni Johanssonin luistelu-uralla.

Lauantaina luisteltiin lyhytohjelmat. Jenni luisteli ensimmäisessä kilpailuryhmässä sen viimeisenä. Vaikka odotusaikaa jäi ennen omaa suoritusta, ei se vaikuttanut luisteluun. Vauhti oli jälleen kerran kova, piruetit pyörivät kuin tornadot ja hypyt onnistuivat. Vaikea kaksoisaxel jäi tällä erää kierroksiltaan hiukan vajaaksi, mutta alastulo oli kuitenkin sujuva. Jennin oma kommentti olikin: "Toisen kerran tällä kaudella pystyyn". Ihana positiivinen kommentti, on aivan varmaa että hyppy tulee onnistumaan myös puhtaasti. Harjoituksissa on näkynyt valtava edistysaskel tekniikassa.

Hienon päivän jälkeen Jennin lyhytohjelmatulos oli 18:s kun 23 luistelijaa oli osuutensa suorittanut. Lyhytohjelman pisteet 28,04 ovat linjassa kauden aikaisempien pisteiden kanssa. Kovassa sarjassa nähtiin myös tukku kolmoishyppyjä. Sarjassa kilpailee STLL Nuorten Maajoukkueen luistelijoita ja taso on sen mukainen.

 

Sunnuntain vapaaohjelma sujui Jenniltä mallikkaasti ilman isompia virheitä. Kahden hypyn yhdistelmän jälkimmäinen tulppi näytti hivenen vajaalta ja kolmen hypyn yhdistelmään tuli hyppyjen väliin yksi ylimääräinen pyörähdys. Jännittävässä kisassa kuitenkin tekniset pisteet yhdistettyinä esittämispisteisiin nostivat Jennin lopputuloksissa 16:ksi mikä oli enemmän kuin saattoi toivoa.

Jennin pisteet olivat yhteensä 77.04, mikä ei ollut aivan hänen kauden parhaansa. SM-kisoissa kuitenkin kaikki luistelijat ovat korkeatasoisia ja arvioitsijat tekevät tinkimätöntä ja tarkkaa työtä arvostellessaan suorituksia.

Suomen Mestaruuden nappasi Vera Stolt 115,10 PTL, hopealle tuli Vilma Leppänen 98,80 TTK ja pronssia sai Minttu Heikkinen 96,58 KuLS.

Kilpailu oli Jennille ikimuistoinen kokemus, myös ensimmäinen virallinen pisteidenodotus kiss&cry-sohvalla hienon kisaviikonlopun päätteeksi.

 

kilpailu STLL:n tulossivuilla

http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/YLSMNOVSMHF/index.htm