JTL ISU-sarjojen kutsukilpailu 30.9.-1.10 Järvenpää

2.10.2017

SM-Noviisit Anna Sihvonen, Jenni Johansson, Alisa Aimonen
SM-Noviisit Anna Sihvonen, Jenni Johansson, Alisa Aimonen
Juniori Iida Sopanen
Juniori Iida Sopanen

                                                                     teksti: Sirkka Kaipio

Viikonloppuna Järvenpään Taitoluistelijat isännöivät kutsukilpailua ISU-arviointisarjoille. Kilpailut käytiin konekilpailuna ja harvinaista - suorituksen jälkeen pisteet myös kuulutettiin. Tämä osittain venytti kisatapahtumaa, mutta myöhästymiset saatiin hyvin kurottua kiinni aina päivän loppuun mennessä. Valtava oli työ, kuten aina kisajärjestelyissä.


EVT:n luistelijat suoriutuivat mainiosti vaikka edellisenä viikonloppuna käyty kotikisa, Aktia Trophy, näkyi jaloissa sekä kahden viikonlopun kisaväsymys varmasti painoi mieltä. Silti tytöt laittoivat kaikkensa peliin, tuli onnistumisia mutta myös parannettavaa jäi kohta alkaviin sarjojen valintakilpailuihin.


Lauantaina aloittivat EVT:n Noviisitytöt Janette ja Pinja urakkansa. Janette Mettälä nappasi Aktia Trophyssä komeasti hopeaa ja nyt näkyi harmittava väsyminen. Ohjelma oli kauniisti luisteltu, mutta ei niin hohdokas kuin edellisenä viikonloppuna. Muutama virhe rokotti pisteitä. Janette oli 11:sta pistein 34,33. Saman sarjan Pinja Ollikainen taas luisteli lennokkaasti. Pinjan taustalla on pitkä poissaolo loukkaantumisen takia, joten on ihailtavaa että hän on jälleen mukana ilahduttamassa kauniilla luistelullaan. Pinja sai kokonaispisteet 28,65 ja oli tuloksissa 14:sta. Noviisisarjassa luisteli 19 luistelijaa.


SM-Noviisisarjassa nähtiin ilahduttavia suorituksia. Lyhytohjelmassa seuran tytöistä paras oli Jenni Johansson, joka edellisen viikonlopun kisoissa epäonnistui. Nyt mahtava kokonaissuoritus, korkeimman tason piruetit sekä täysin virheetön vapaaohjelma. Jenni oli ensimmäisen päivän jälkeen 5:s, mutta vapaaohjelman toinen sija nosti hänet komeasti pronssille. Yhteispisteet 84,52 olivat Jennin ennätyspisteet. Alisa Aimonen luisteli jälleen vakuuttavasti. Tällä kertaa kaunis lyhytohjelma arvioitiin pistein 26,88 ja se riitti kovassa seurassa sijaan 15. Vapaaohjelmassa tuli pari pientä haparointia, mutta ilmeikäs esitys nosti Alisan yhdellä pykälälla 14:sta pistein 72,20. Anna Sihvonen luisteli tällä kertaa hiukan vaisumman lyhytohjelman mutta korotti asemiaan vapaaohjelmalla, joka sujui paremmin kuin edellisenä viikonloppuna. Kauniit tulkinnat ja päättäväinen luistelu palkittiin pistein 65,92 ja sijoitus 20:s. Lyhytohjelman pisteet olivat 23,39.
Lidia Shakhova onnistui uutena SM-Noviiisina molempina päivinä taitojensa mukaisesti. Lidia on vastikää tullut EVT:n luistelijaksi sekä myös nyt syksyllä selvittänyt sarjan läpäisyyn vaadittavan testin. Näin lyhyt valmistautuminen sarjan vaatimuksiin onnistui hyvin. Lidia oli lopputuloksissa 23 nousten sijan lyhytohjelman jälkeen jossa pisteet olivat 21,79. Kokonaispisteiksi tuli 63,06. SM-Noviiseissa kilpaili 27 luistelijaa.


Junioritytöissä EVT:llä kilpaili kaksi edustajaa. Iida Sopanen oli kilpailun toinen iloinen suorittaja. Hieno lyhytohjelma yhdellä harmittavalla lipsahduksella toi kuitenkin 3:n sijan pistein 33,63 ennen toista kilpailupäivää. Annika Uusitalo puolestaan epäonnistui harmittavasti vaikka esitys olikin huolellinen ja loppuun asti hiottu. Annika oli lyhkärissä 12:sta pistein 27.43. Vapaaohjelma sujui hyvin. Iida oli tässä osuudessa vahva ja upea Nelli Hagmanin tekemä koreografia rankattiin kilpailun parhaaksi. Sijoitus koheni yhdellä – lopputuloksena komeat ennätyspisteet 93,42 ja kaunis hopeapokaali kotiin viemiseksi. Annika onnistui niinikää hyvin vapaaohjelmassaan sijoittuen siinä 6:ksi. Yhteispisteet 85,55 nostivat Annikan komeasti koko kilpailun 7:lle sijalle 19 luistelijan joukossa.


Hyvä EVT- hienot suoritukset ja iloiset onnittelut kaikille!

 

tulokset:

https://jtl.sporttisaitti.com/kilpailut/isu-sarjojen-kutsukilpailu-30-9-/tulokset/

 

SM-Noviisit (28)

3.Jenni Johansson 84,52

14.Alisa Aimonen 72,20

20.Anna Sihvonen 65,92

23.Lidia Shakhova EVT 63,06 24 22

 

Noviisit (19)

11.Janette Mettälä 34,33

14.Pinja Ollikainen 28,65

 

Juniorit (19)

2.Iida Sopanen 93,42

7.Annika Uusitalo 81,94