Kieli solmussa ja nenä tuoksupilvissä, mitä ihmettä! Sirkan FT-tunnelmia

10.10.2017

                                                                                teksti: Sirkka Kaipio

Tiimimme, Emmi ja Sirkka, edusti kunnialla viikonlopun Finlandia Trophyssa Suomea ja Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita! Vaikka ohjelmiin mahtuikin vielä virheitä oli Emmin suoritus, verrattuna kauden ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuun Lombardia Trophyssa, huima nousu niin suorituksen sisällön kuin pisteidenkin osalta. Komeat kahden kolmoistulpin yhdistelmät sinetöivät teknisesti vaikeat ohjelmat molempina päivinä.


Valmentaja Sirkka oli saanut myös toisen tehtävän kun Sveitsin Tina Leuenbergin valmentaja ei päässyt kisamatkalle mukaan ja apua tarvittiin. Perinteiseen tapaansa Sirkka kääri hihansa ja tarttui haasteeseen. Tina on syntynyt Suomessa, mutta muutti neljän vuoden iässä Sveitsiin ja hän ymmärtää auttavasti Suomea, jopa puhuukin jonkin verran. Sirkka ja Tina eivät kuitenkaan olleet aiemmin tavanneet. Lopputulemana työtehtävä sujui saksaksi, kielellä joka haastoi valmentajaa aivan uuden pariin. Saksaa kyllä, mutta että kilpailusaksaa? Hauska tilanne tuli harjoituksen aikana kun Sirkka keskusteli vasemmalle ruotsiksi Christina Helgessonin kanssa, jään suuntaan antoi ohjeita Tinalle saksaksi ja oikealle vastasi kysymyksiin englanniksi. Jännityksen keskellä siis kieli keskellä suuta, ellei jopa solmulla!


Taitoluistelun kilpailutapahtumia voisi verrata televisiosarjaan Tunteita ja tuoksuja. Kuten edeltä voi lukea, kisaan sisältyy ennakoivaa hermopainetta, joka on olennainen osa valmentautumista tapahtumaan. Kisan aikana on oikean vireystilan löytämistä, paineiden purkua sekä median/yleisön edessä esiintymisen jännitteitä. Myös valmentaja kokee samat tuntemukset seisoen kuitenkin kuin kallio suojattinsa vieressä - tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka yksi suorittaa niin kaksi jännittää, paljon tunteita siis.
Tuoksuja taas tulee niistä ihanista kukkasista, joilla katsojat kiittävät urheilijaa suorituksen jälkeen. Niistä kiitos kaikille seuran luistelijoille sekä vanhemmille sekä myös muille faneille. Emmi olisi voinut perustaa kukkakaupan kisan päätteeksi. Toivottavasti maljoja oli kotona riittävästi niitä varten. Sirkalla sen sijaan nenä meni tukkoon ja allergialääkkeet heitettiin kehiin - hajuallergikko kun on. Mutta sai hänkin osansa - katsomoon tullessaan lähellä istunut kaunis rouva lausahti samantien: What a wonderful perfume! Tunteita ja tuoksuja, mutta yhtä kaikki ikimuistoisia hetkiä hienosti järjestetyssä Finlandia Trophyssä!