Onnellista väsymystä toisen SM-valintakilpailun jälkeen! SM-valintakilpailut 18.-19.11, Porvoo.

20.11.2017

                                                             teksti:Sirkka Kaipio

Jos joskus valmentaja voi tuntea iloa ja onnea kilpailussa vaikka suoritukset eivät olleet lähelläkään luistelijoiden taitoasoa - se kokemus siivitti viikonlopun valintakisaa! Mukana kaksi EVT:n urheilijaa, Roman Galay Seniorimiesten sarjassa ja Juulia Syrjänen Junioritytöissä. Emmi Peltonen ei osallistunut kilpailuun, sillä viime vuoden Suomen mestaruus toi suoraan paikan tämän vuoden mestaruuskilpailuihin.

Sekä Juulia että Roman ovat molemmat kulkeneet karun ja rankan polun kohti SM-sarjaa. Juulialla on takanaan kilpailematon jakso kuntoutuksineen kahden polvioperaation jälkeen. Vihdoin yleisurheilussa tullut kohtalokas vamma on takanapäin ja uudet iloiset tuulet puhaltavat. Vaikka tällä kertaa SM-paikkaa ei kisasta tullut, osoitti Juulia hyviä edistysaskelia sijoittuen lyhytohjelman jälkeen 19:sta pistein 29,94. Huomattava nousu edellisistä kisoista myös pisteiden valossa vaikka soolohyppy helpottuikin. Vapaaaohjelmaan Juulia starttasi vapautuneesti hyvän alkuverkan jälkeen. Pieni horjahdus ensimmäisen hypyn menossa vaati veronsa, kolmoissalchow helpottui yksöiseksi. Axelit
menivät hyvin ja toinen oli puhdas ja kaunis. Loppuun sattunut kaatuminen verotti kuitenkin pisteitä. Harmittava kaatumisvähennys ja sen jälkeinen myöhästyminen loppuasennosta toivat kurjat vähennykset pisteisiin. Tällä kertaa tyytyminen oli sijoituksen putoamiseen. Juulia oli 23:s pistein 77,49.Voiton vei odotetusti Porvoon oma tyttö Vera Stolt. Kilpailijoista 18 parhaiten sijoittunutta selvisi 18-20.12 Tikkurilan Trio Areenalla järjestettäviin SM-kilpailuihin.

Roman Galay on taistellut jalkavamman sekä toukokuussa tehdyn leikkauksen jälkeen takaisin jäälle, pitkä ja kivinen tie kolmoisaxel-taiturille. Välillä helpottavia hetkiä - toiveita antavaa, sitten putoaminen jälleen kivun kuoppaan. Taukoja, hoitoa, epävarmuutta. Lopulta hyvin päättäväinen mies ja päätös kivun sietämisestä. Vain kahden kokonaisen kilpailuun valmistavan harjoitusviikon jälkeen - juuri valmistuneen ohjelmakoreografian siivittämänä - Roman haastoi itsensä laittaen kaikkensa peliin mitä tässä vaiheessa oli käytettävänä. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden takaisen loukkaantumisen, Roman teki kilpailuohjelmissaan kolmoisaxelin. Lyhytohjelmassa se oli jo lupaava, vaikka päätyi kaatumiseen. Vapaaohjelmaan löytyi alle alastulojalka, jonka kestävyyttä koeteltiin. Tämä, kahdella ruuvilla operoitu jalka, on kovalla koetuksella kun tullaan jään pintaan kovaa, korkealta ja pyörivästä liikkeestä. Jännitystä riitti aivan loppuun asti. Oli selvää, ettei ohjelmakunto vielä kestä ja loppuun tulikin helpotuksia. Mutta oi onnea - jalka kiinni kehossa ja SM paikka!

Miesten kilpailun ykkönen oli Kuopion Taitoluistelijoiden Bela Papp pistein 168,46. Naisten kisan voitti EsJT:n Viveka Lindfors pistein 152,35.

tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLSMJS2VK/index.htm

 

Seuraavan kerran haetaan sparrausta Santa Claus kisasta Unkarista 6-10.12 ja sen jälkeen ovatkin jo Tikkurilan SM kisat.

Kaikki EVT:läiset kannustamaan huippujamme Emmi Peltosta ja Roman Galayta!

 

 

--------------------------

19.11.

 

TULOKSIA:

 

Seniorinaiset (9 kilpailijaa)

1.Vivea Lindfors EsJt 152,35

2.Joanna Kallela TapTL 128,28

3.Jenni Saarinen KooVe 127,91

 

Seniorimiehet:

1.Bela Papp KuTa 168,46Seniorimiehet:

2.Roman Galay EVT 139,57

 

Junoritytöt (27 kilpailijaa):

1.Vera Stolt PTL 126,26

2.Enja Ruokonen TapTL 126.09

3.Emma Ignatius HL 112,68

25.Juulia Syrjänen EVT 77,46

 

----------------------------------

17.11.

 

Porvoon Taitoluistelijat järjestää viikonloppuna Kokonniemen hallissa yksinluistelun SM-valintakilpailut.

 

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden edustajatkilpailussa:

 

Seniorimiehet  -  Roman Galay

Junioritytöt  -  Juulia Syrjänen

 

Onnea kisaan!

 

kilpailun sivut:

http://www.porvoontaitoluistelijat.fi/tapahtumat-ja-kilpailut/kilpailut-2017-2018/sm-seniorien-ja-juniorien-2-vali/