SM-Noviisien 2.valintakilpailut 13.-14.1. Lahti

15.1.2018

Jenni Johansson
Jenni Johansson
Alisa Aimonen
Alisa Aimonen
Jenni Johansson
Jenni Johansson
Nea Koukonen
Nea Koukonen
Anna Sihvonen
Anna Sihvonen

Jenni Johansson onnistui molempina kisapäivinä erinomaisesti!

                                                            teksti: Sirkka Kaipio

EVT:n T6-ryhmän luistelija Jenni Johanssn onnistui lyhytohjelmassaan vaikeissa elementeissään Lahdessa käydyissä valintakisoissa. Kaksoisakselia oli todella lähellä, lennokas Nelli Hagmanin koreografia ja iloinen kokonaisuus palkittiin hienolla kuudennella sijalla maksimaalisen isossa kisassa kun 49 luistelijaa starttasi lohkoon, jossa EVTn edustajat luistelivat.

Alisa Aimonen suoriutui niin ikää varsin mallikaasti selviytyen toisena seuran luistelijana kovatasoisessa kisassa vapaaohjelmaan. Alisa on vasta ensimmäisen vuoden SM-Noviisi, joten se tietää hyvää seuraavaa kautta varten.

Nea Koukosen kohtalona oli horjahtaa bravuurissaan, juuri ennen taivutuspiruettia tapahtunut horjahdus vaikutti taivariin. Vaikka piruetti pyörikin, aloitettu liike aiheutti koko elementin arvon jäämisen pois. Mikäli piruetti olisi ollut Nean normaalia tasoa, olisivat pisteet todennäköisesti riittäneen vapaaohjelmaan.

Anna Sihvonen luisteli kauniisti ja ilmeikkäästi. Valitettavasti tällä kertaa yhdistelmän ensimmäinen hyppy jäi vajaaksi ja näin kovassa kisassa se tiesi myös Annan kisamatkan päättyvän lyhytohjelmaan.

 

Vapaaohjelmassa olikin dramatiikkaa riittämiin. Ensimmäisessä ryhmässä luistelleella Alisalla katkesi luistimen nauha kesken veryttelyn. Valmentaja sai nopeasti teippiä kisajärjestäjältä, joten verryttely vietiin loppuun. Aikaa uuden nauhan vaihtamiseen oli vain 2:n luistelijan verran joten kädet täristen Alisa ja Sirkka vaihtoivat nauhat ja loppu viimein kaikki oli hyvin. Tietenkin tämä yllätyksellinen tapahtuma vaikutti keskittymiseen ja varmuuteen, mutta kokeneen konkarin tavoin Alisa luisteli ohjelmansa helpottaen vain yhden hypyn.

Jenni Johansson luisteli täysin virheettömän vapaaohjelman. Iloisesta esityksestä ei voinut mitenkään päätellä, että kesken ohjelman pahoinvointi yllätti. Ohjelman jälkeen Jenni sanoikin tosi urheilijan lailla, että kun tuntui siltä että oksennus karahtaa kurkkuun-ajattelin, että kerran se kirpaisee. Siinä on monella oppimista. Mikä asenne! Vapaaohjelmassa Jennillä ei ole toistaiseksi kaksoisaxelia, joten sen verran hän joutui pisteissä antamaan etua kuuman ryhmän muille koville luistelijoille. Lopputuloksena hieno 7:s sija.

 

Nyt jännitetään vielä pääsyä SM-kisaan johon tulos näyttäisi oikeuttavan. On kuitenkin aina viisasta odotaa virallista vahvistusta monimutkaisen valinta-pisteranking systeemin myötä.

 

Hieno kisa kaiken kaikkiaan, viikonloppuna kahdessa lohkossa  nähtiin yhteensä 85 noviisi-ikäistä tyttöä sekä poikien ryhmä ilahduttavine kolmoishyppyineen.

 

Tuloksia:

1.Fanny Lindfors EsJt 100,48

2.Olivia Hentunen KuLS 99,73

3.Dina Pöllänen EsJT 95,40

7.Jenni Johansson EVT 87,16

23.Alisa Aimonen EVT71,21

Nea Koukonen EVT 24,82 36. LO

Anna Sihvonen EVT 24,38 40. LO

-----------------------------

9.1.

SM-Noviisit on jaettu valtakunnallisesti kahteen lohkoon. Lahden Taitoluistelijat järjestää tulevana viikonloppuna Isku Areenalla molempien lohkojen valintakilpailut. Etelä-Vantaan Taitoluistelijat kilpailee lohkossa I, jossa starttaa 49 luistelijaa. Lyhytohjelmasta vapaaohjelmaan jatkaa 29 parasta.

EVT:n SM-Noviisit kilpailussa:

Alisa Aimonen

Jenni Johansson

Nea Koukonen

Anna Sihvonen

 

Hyvää kisaonnea kaikille!

 

tulokset ja aikataulut:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLSMNOV2VK/index.htm

 

kilpailun sivut:

https://www.lahdentaitoluistelijat.fi/kilpailut/omat-kilpailut/sm-noviisien-2-valintakilpailu-1/