Debytanttin ja Kansallisten Noviisien kulta- ja hopeafinaalit, Espoonlahti 10.-11.3.

12.3.2018

Janette Espoonlahdessa kisavalmentaja Beata Pappin kanssa
Janette Espoonlahdessa kisavalmentaja Beata Pappin kanssa
Janette kultafinaalin lämmittelyssä
Janette kultafinaalin lämmittelyssä
Simona Peuhkurinen
Simona Peuhkurinen
Janette Mettälä
Janette Mettälä

                                                                            Sirkka Kaipio

 

Espoon Taitoluisteluklubin järjestämät Noviisien ja Debytanttien finaalit keräsivät Espoonlahteen peräti 91 tyttöä sekä kuusi poikaa. EVT-edustajat olivat Noviisien Kultafinaalissa Janette Mettälä ja Debytanttien Hopeafinaalissa Simona Peuhkurinen.

Janette Mettälän kausi on sujunut nousujohteisesti. Hienosti luisteltu toinen valintakilpailu, josta tuomisina oli hieno hopeasija sekä paikka sarjan Kultafinaaliin, sai Janeten onnistuessa mainiosti viikonloppuna jatkoa Noviisien Kultafinaalissa! Janette luisteli jo toisen kerran peräkkäin lähes täydellisen ohjelman. Nyt luistellussa finaalissa ainoastaan kahden hypyn yhdistelmän jälkimmäinen hyppy jäi kierroksiltaan hiukan vajaaksi. Muutoin ohjelma oli sujuva, se palkittiin kovatasoisessa kisassa pistein 42,07 ja lopputuloksena oli 13. sija. Yhteensä viisi luistelijaa Janeten edellä oli vain kahden pisteen sisällä, joten kilpailu oli äärimmäisen tiukkaa.

Kultafinaalin voitti Siina Ärling Jyväkyläskylästä. Hopeaa nappasi Myllypuron Taitoluistelijoiden Minttu Kylliäinen ja pronssia meni niin ikää jyväskyläläiselle, Alexandra Zhovtobryukille.

 

Samassa tapahtumassa luisteltu Debytanttien finaali noudatti perinteistä kaavaa. Sekä Kulta-että Hopeafinaalin kärki luisteli vaativat ohjelmat tehden jopa vaativan kaksoisaxelin.

EVT:n edustaja Simona Peuhkurinen ei tällä kertaa onnistunut suorituksessaan. Kisassa loistivat Espoon omat tytöt. Peräti viisi ensimmäistä sijaa meni Espoon Jäätaitureiden ja Espoon Taitoluisteluklubin luistelijoille. Kovassa kilpailussa pari virhettä maksoi pisteissä liikaa ja Simonan oli sijoittuminen 23:ksi pistein 33,90.

Debytanttien Hopeafinaalin voitti Unna Putaala EsJt 48,55. Toinen oli Elli Helske ETK 46,44 ja kolmas Minja Peltonen EsJt 46,00.

 

---------------------

11.3.

Tuloksia:

Debytanttien hopeafinaali (23 kilpailijaa)

1.Unna Putaala EsJT 48,55

2.Elli Helske ETK 46,44

3.Minja Peltonen EsJt 46,00

23.Simona Peuhkurinen EVT 33,90

 

-------------------------

10.3.

Tuloksia:

Noviisein kultafinaali (22 kilpailijaa)

1.Siina Ärling JyTLS 48,08

2.Minttu Kylliäinen MTK 47,57

3.Alexandra Zhovtobryukh JyTLS 47,29

13.Janette Mettälä EVT 42,07

 

----------------------

7.3.

Debytanttin ja Kansallisten Noviisien kulta- ja hopeafinaalit, Espoonlahti

Espoon Taitoluisteluklubi järjestää viikonloppuna Espoonlahden jäähallissa Noviisien valtakunnalliset finaalit. Noviisityttöjen molemmat loppukilpailut luistellaan lauantaina. Noviisit, pojat ja Debytanttien kaikki finaalit kilpaillaan sunnuntaina.

Tsempit Janetelle Noviisien kultafinaaliin ja Simonalle Debytanttien hopeafinaaliin!

 

kilpailun sivut:

https://etkespoo.sporttisaitti.com/tapahtumat2/debytanttien-ja-noviisien-kulta-/

loppukilpailupaikat:

https://etkespoo.sporttisaitti.com/@Bin/1184058/YL+Deb+KF++HFpaikan+lunastaneet+1202+15022018.pdf