ISU Olympic Development Seminar, Vierumäki 21.-26.5. Elina Ikosen inspiroivia seminaarikuulumisia.

30.5.2018

Irina Tagaeva, Elina Ikonen ja Elena Buyanova
Irina Tagaeva, Elina Ikonen ja Elena Buyanova

Terveiset kaikille viime viikon ISU Olympic Developement seminaarista Vierumäeltä, koulutusviikko oli todella antoisa! Kouluttajina toimivat Mie Hamda Japanista, Elena Buyanova tiiminsä kanssa Venäjältä, Shay Lynn Bourne Kanadasta sekä Suomen Kiira Korpi. Kaiken muun lisäksi paneuduimme myös seuraavalle kisakaudelle muuttuvaan ISU-arvioinnin laatu +/-5 -arviointiin kansainvälisen tuomarin ja teknisen Leena Laaksosen turvin. 

Jokainen kouluttaja toi omasta valmennusfilosofiastaan hyviä pointteja ja harjoitteita. Balettiopettaja Irinalla oli kirjaimellisesti tiukka ote ja kova vaatimustaso tekemiseen. Hänen esittämät harjoitteet salissa tukivat lajimme vaatimuksia ensiluokkaisella tavalla. Fysiikkavalmentaja Evgeniya esitti muutamia lajinomaisia oheisharjoituksia, joissa kaikissa oli mukana lihaskunto, tasapaino, kestävyys ja räjähtävyys. Jäällä Mie Hamada kävi kanssamme läpi hänen näkemyksen kaikkien hyppyjen tekniikkaan. Mien selkeät tunnit harjoitteineen olivat yksi suosikeistani. Venäläisten Marinan ja Elenan kanssa teimme jäällä paljon harjoitteita kaikkiin hyppyihin ja pääpointteja joita he opetuksessaan korostivat. Maxim samaisesta tiimistä veti tunnin alkuun upeaa perusluistelua, polvenkäyttöä ja vauhdintuottoa. Shay Lynnin kanssa tunnit olivat rentoja, luovia ja hyväntuulisia. Hänen kanssaan syvennyimme ohjelman osa-alueisiin; esiintymiseen, tulkintaan, koreografiaan ja perusluisteluun. Kiira antoi vinkkejä ohjelmien siirtymien ja askelsarjojen harjoitteluun. Hän lumosi aurinkoisella persoonallaan luistelijat tarkkaavaiseen kuunteluun.

Mie Hamadalla oli mukanaan 11-vuotias tyttö, joka esitti meille kaikki kolmoishypyt. Elena Buyanovan tiimillä oli mukanaan 13- ja 15-vuotiaat tyttö ja poika, jotka tekivät kolmoishypyt ja kolmois-kolmois yhdistelmät kuin vettä vaan. Kouluttajat painottivat laadukasta harjoittelua! Vaikka määrä ei olisi niin suuri niin laadulla voi korvata määrän.

Ei muuta kuin laadukasta kesäharjoittelua ja ensi kautta kaikille, voimistunut intohimo valmentamiseen oli koulutusviikon paras tulos!

Aurinkoisin terveisin,

Ella