Maailman parhaaksi koreografiksikin tituleerattu Antton Laine nauttii hetkistä IceSteps-joukkueen kanssa

25.9.2018


Antton Laine on suomalainen tanssija ja koreografi, joka on tullut tunnetuksi paitsi oman tanssijauransa kautta niin myös koreografioistaan erityisesti joukkuevoimistelun parissa. Hän esiintyy toki edelleen tanssijana, mutta suuri osa hänen ajastaan menee eri urheilujoukkueiden koreografioiden parissa jopa yhdeksässä eri maassa ympäri maailman. IceSteps-joukkueemme onkin aivan erityisessä asemassa muodostelmaluistelukentällä saadessaan nauttia yhteistyöstä Anttonin kanssa.

 

”Kaikki lähti aikoinaan voimisteluliiton järjestämästä yhteisleiristä, jolla oli mukana eri lajien valmentajia. Olin vetämässä siellä jotain tanssillista osuutta ja keskustellessani eri valmentajien kanssa huomasin, että muodostelmaluistelussa ja joukkuevoimistelussa on paljon samoja aineksia. Ajattelin, että lajeista voisi olla apua toinen toisilleen”, Antton kertoo miettiessään mistä kiinnostus luistelijoiden valmennusta kohtaan heräsi. Molempia lajeja yhdistävät mm. erilaisten kuvioiden käyttö ja ryhmän liikuttaminen.

 

Valmentajamme Annina ”Ani” Saaren kanssa yhteistyö alkoi jo kaudella 2005-2006 Anin silloisessa työpaikassa. ”Anin kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa ja antoisaa myös minulle”, iloitsee Antton. Paljon Anttonin ja Anin välisestä yhteistyöstä tapahtuu ns. kulisseissa ohjelman eri kohtia hioen, mutta kaiken kruunaa hallin raikkaudessa kohdatut tytöt, joita Antton ja Ani luotsaavat sujuvasti toinen toistaan kompaten.

 

Antton kertoo, että IceSteps tytöt ovat positiivisia, iloisia ja rohkeita. ”Ollaan päästy työstämään erilaisia ideoita, kokeilemaan mikä soveltuisi tytöille. Moni juttu jää käyttämättä, mutta ideointi on samalla kivaa leikkiä, joka on tärkeä osa yhteishenkeä.” Nyt on meneillään ahkeran puurtamisen vaihe, kun ohjelman runko on kasassa. Koreografi ja valmentaja hiovat ohjelmaa ja luovat sinne erilaisia vivahteita.

 

Rankan treenaamisen ja pimenevän syksyn aikaan ilon pitäminen harjoittelussa mukana ei olekaan välttämättä niin yksinkertaista. Välillä väsyttää ja sen ymmärtää. ”Harjoitteluun saa kuitenkin kymmenkertaisen panoksen ja avun valmennukselta, kun urheilija jaksaa itse ylläpitää treeneissä innostuksen ja halun ilmapiiriä”, valottaa Antton yhtä menestyksen osatekijää. Kaikki lähtee itsestä, mikään ei tule tarjottimella. Tytöille Antton lähettää lämpimiä terveisiä ja muistuttaa heitä pitämään ilon ja rohkeuden kokeilla uusia asioita mukana harjoittelussaan.