Yksinluistelun ja jäätanssin 2. SM-valintakilpailu. EVT järjesti viikonloppuna onnistuneet kovan luokan kilpailut!

19.11.2018

Petra Fäldt ja Elina Virokannas. Kilpailun johdon potretista uupuu kisasihteeri Sanna Sihvonen.
Petra Fäldt ja Elina Virokannas. Kilpailun johdon potretista uupuu kisasihteeri Sanna Sihvonen.
Tällä kaudella Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden harteille asetettiin varsin painava vastuu - Suomen Taitoluisteluliitto esitti, että seuran on järjestettävä syyskauden lopuksi SM-sarjojen toinen valintakilpailu. Tästä kilpailusta jaettaisiin viimeiset paikat Kouvolassa 15-16.12 käytäviin Suomen mestaruuskilpailuihin. 


Miten hienoa olikaan nähdä järjestelyjen toimivuus. Kilpailun johtajana toimi ensi kertaa Elina Virokannas, joka oli ottanut tarkasti haltuunsa kisojen aikana läpivietävän formaatin. Upea tiimi, Sanna Sihvonen kisasihteerinä ja Petra Fäldt kilpailukoordinaattorina, luotsasivat varmoin ottein niin kilpailijoita, tuomareita, valmentajia kuin kisaorganisaatiota. Sitä työn määrää, joka ennalta tehtiin on vaikea laskea - valvottuja öitä, asioiden tarkistelua sekä erilaisia extempore -muutoksia, joita kisan kulku aiheutti. Lämmin kiitos upeasta työstä johtotiimille!


EVT ei päästä itseään helpolla. Kilpailun aikana käytössä oli livestream, jonka välityksellä kisatapahtumia seurasi sarjakohtaisesti pitkälti toistasataa katsojaa. Oli mahtavaa nähdä kameran takana Jari Marttila ja seuran puheenjohtaja Petri Castrén. Kaksikko vastasi koko kisan ajan kuvauksesta, jonka jälki oli ainutlaatuisen tarkkaa ja kuvaus ammattitasoa. Niinhän siinä helposti käy, koko perhe tulee sidottua mukaan lapsen harrastukseen. Yhdessä iloisten talkoolaisten kanssa tekeminen on varmasti, vaikkakin työllistävää niin myös palkitsevaa. Haluan lämpimästi kiittää kaikkia teitä, jotka olitte talkoissa mukana - kisan järjestelyt saivat runsaasti kiitosta!


Talkookahvilassa homma toimi tutulla rutiinilla. Iloisia hetkiä oli myös luistelijoiden mukanaolo tehtävissä. Ihan riemukasta oli nähdä ämpärijuoksu kun jäädytysportit avattiin ja kymmenpäinen luistelijaryhmä säntäsi jäälle - kuka ensin ehtii koloja paikkaamaan...  Aivan mahtava idea oli myös luistelusuoritusten välillä ollut luistelijakaksikon kentän tsekkaus - tarkasti, ettei yhtään roskaa tai pudonnutta koristetta ollut haittaamassa kilpailusuoritusta. Tyylikkäinä ja seuran edustusasuissa - miten arvokkaalta se näyttikään!  


Niinhän se menee - kiinnostus oman lapsen harrastukeen tuo tukea lapselle ja mukanaolo isommissa tapahtumissa on askel taidon kehittymiseen. Kun katsomossa tai käytävillä näkee "tähtiä" ja huippuhetkiä, ne siivittävät matkaa eteenpäin. Kiinnostus lajiin, tapahtumiin ja taitoon ovat avain edistymiseen - kukapa ei haluaisi seurata idolinsa jalanjälkiä! 


Seuran toiminnanjohtaja Sanna Vuorinen kiisi paikalle kun joku oli sairastunut vuorollaan. Vaikka normaalisti työhön kuuluvat hallinnolliset esimiestehtävät, myös leipien voitelu ja kurkkusiivujen leikkaus onnistuivat moitteetta. Kun tarvitaan, kääritään hihat ja ollaan riemulla mukana. Myös infotiskin omenakulho kera lauseen; Ota omppu niin lähtee pomppu, oli ratkiriemukas. Kiitos teille kaikille, jotka uhrasitte aikaa ollaksenne mukana kisan tekemisessä!


Itse istuin hienossa kiss and cry -nurkkauksessa, jonka ylöspanoon oli todella nähty vaivaa. Sitä käytettiin ja siinä otettiin kuvia. Kyllä kelpasi olla Romanin kanssa siinä - enpä muistakaan koska näin hienoa pisteiden odottelupaikkaa olisi ollut muutoin kuin arvokisoissa. Vaikka suorituksiin jäikin paljon parannettavaa, oli ihan parasta olla mukana urheilijan kanssa näin hienosti sujuneissa kisoissa.


Lopuksi haluan myös kiittää Ritva Kokkoa ja Sinikka Kuusniemeä, jotka emeritus arvokisajärjestäjinä jakoivat meille kullanarvoisia vinkkejä sekä tietoa tärkeistä asioista, jotka tulee kisan läpiviennissä ottaa huomioon. Miten ihanaa olikaan nähdä heidät katsomossa. Tietenkin tarkkailemassa EVT-porukan selviytymistä kisassa, mutta yhtälailla nauttimassa hienoista suorituksista sekä myös jäätanssitapahtumasta, joka on harvinaista herkkua Myyrmäessä. Kilpailun johto kiittää Helsingin Luistelijoiden Kirsti Larva-Tayloria lukuisiin jäätanssia koskeviin kysymyksiin vastaamisesta.

On hienoa olla seuran valmentaja - upeita vanhempia ja hienoja luistelijoita! 
Tiimitekemisessä on voimaa!
Terveisin, -Sirkka