B-Silmujen 2. aluevalintakilpailu 27.1. Vuosaari

27.1.2019

Olivia Könönen
Olivia Könönen
Siiri Tahvanainen
Siiri Tahvanainen
Maisa Manninen
Maisa Manninen
Hertta Mankki
Hertta Mankki
Alisa Syväoja
Alisa Syväoja
Jenna Loman
Jenna Loman
Kisavalkkuna Ella
Kisavalkkuna Ella

EVT:n B-Silmut kilpailussa: Olivia Könönen, Jenna Loman, Hertta Mankki, Maisa Manninen, Alisa Syväoja ja Siiri Tahvanainen.

Helsingin alueen B-Silmut on jaettu kahteen lohkoon, joista EVT:n kanssa samassa lohkossa eli lohkossa 1 ovat Espoon Jäätaiturit, Helsingin Luistelijat, Myllypuron Taitoluisteluklubi ja Tikkurilan Taitoluisteluklubi. Sarjan kauden loppukilpailuna luistellaan Helsingin alueen aluemestaruuskilpailu, johon pääsee molempien lohkojen molemmista valintakilpailuista seitsämän parasta eli yhteensä 28 luistelijaa. Aluemestaruuskilpailu käydään Kauniaisten Taitoluistelijoiden järjestämänä 10.3. Aluemestaruuksien Hopeafinaalissa luistelevat myös kaikki loputkin aluevalintoihin osallistuneet.

B-silmujen kuulumiset päivän kisasta:

Olivia Könönen sijoittui upeasti kuudenneksi tähtipistein 43,0. Pitkän tauon jälkeen ensimmäistä kertaa kisannut Olivia kertoi luistelun jännittäneen paljon etukäteen: ”Tämä oli eka kisa sen jälkeen, kun nilkka meni alkusyksystä”. Olivia oli tyytyväinen 2Lo-hyppyyn sekä kauniisti pyörineisiin piruetteihin. 1A+2S-hyppysarjaan jäi Olivian mielestä parannettavaa mutta esiintyminen oli kivaa. Seitsemänneksi luisteli vauhdikkaasti esiintynyt Siiri Tahvanainen pistein 42,67. Siirin ohjelma sisältää runsaasti vaikeita 2-hyppyjä, ja luistelija kertoi olleensa niiden sujumiseen pääasiassa tyytyväinen. ”Oli kiva esittää ja hyvä fiilis kisata”, summasi Siiri. Maisa Manninen keräsi 35,33 pistettä sijoittuen niillä 13:nneksi. Maisa kertoi jännittäneensä kilpailua, mutta sai jännityksen helpottumaan hengittelemällä rauhassa pitkään ennen jäälle menoa. Hyvällä fiiliksellä luistellut Maisa oli melko tyytyväinen lopputulokseen: ”Yhdistelmäpiruetti ja liu’ut onnistuivat erityisen hyvin, 2-hyppyihin jäi vajautta ja lähdin vähän hätäisesti 2S:n”.

Hertta Mankki ja Alisa Syväoja sijoittuivat tasapistein 35,0 heti Maisan taakse 14:nneksi ja 15:nneksi. Molemmat kertoivat jännittäneensä kisaa kovasti. Hertta oli tyytyväinen yhdistelmäpiruettiin ja askelsarjaan. Parannettavaa hän löysi hypyistä: ”2Lo ei ihan onnistunut, se jäi jäähän pyörimään”. Alisalle kyseessä oli ensimmäinen kisa B-silmuissa. Hän oli tyytyväinen piruetteihin ja esittämiseen. Alisa kertoi pitävänsä paljon Alice in Wonderland –ohjelmamusiikistaan. Tämä näkyi myös tuomareille, jotka antoivat Alisalle erityismaininnan ”Upea musiikintulkinta”. Kauniisti luistelleen Jenna Lomanin sijoitus oli tänään 18. pistein 29,33. Jennan luisteluvuoro oli ainoana EVT:n luistelijana kisan viimeisessä ryhmässä, minkä vuoksi hänellä ei ollut verkkakavereita. Jenna kertoi kuitenkin Ella-valkun olleen koko ajan hänen kanssaan, minkä lisäksi jo luistelleet kaverit tulivat tsemppaamaan. Itse suorituksessaan Jenna oli tyytyväinen esittämiseen, minkä lisäksi hypyt ja piruetitkin menivät aika hyvin. ”2S olisi voinut mennä paremmin”, pohti Jenna.

Kuvat: Jari Marttila


STLL Helsingin alueen sivut

Vuosaaren jäähallissa luistellun kilpailun tulokset eivät tätä kirjoitettaessa olleet vielä tulleet nettiin, ne haettiin tietoon muuten, mutta tulokset löytynevät myöhemmin myös kilpailun sivulta.


tuloksia:

B-Silmut (18kilpailijaa)

1.Jenna Ollanketo TTK 50,00

2.Peppi Heikkinen EsJT 48,67

3.SaimiSivonen MTK 45,33

6.Olivia Könönen EVT 43,00

7.Siiri Tahvanainen EVT 42,67 

13.Maisa Manninen EVT 35,33

14.Hertta Mankki EVT 35,00

15.Alisa Syväoja EVT 35,00 erityismaininta:upea musiikin tulkinta

18.Jenna Loman EVT 29,33

kilpailun sivut