EVT:n luistelijoiden iloisia onnistumisia loppukilpailuissa ja finaaleissa!

31.3.2019

Sirkka, Venla ja Donya Savonlinnassa
Sirkka, Venla ja Donya Savonlinnassa
Juniorit Riihimäellä
Juniorit Riihimäellä

Maaliskuun puolenvälin jälkeen käytiin yksinluistelun loppukisoja ja finaaleja niin noviiseissa kuin myöhemmin myös juniorit-sarjassa. Kisavalmentaja Sirkan yhteenvetoa kansallisten sarjojen loppukilpailuista.

                                                                           Sirkka Kaipio

Noviisien hopeafinaali Savonlinnassa


Noviiseissa päästiin tositoimiin Savonlinnassa 16. maaliskuuta. Tiensä hopeafinaaliin olivat selvittäeet kaksi EVT:n noviisia, Donya Zare ja Venla Tsupari. Molemmat olivat ansainneet paikkansa Espoossa pidetyssä jälkimmäisessä valintakilpailussa.


Espoon valinnan kolmonen, Donya Zare, sai tuntea kohtalon oikut. Välittömästi valintakisan jälkeisissä harjoituksissa tapahtunut kaatuminen ja siitä seurannut murtuma olkavarressa vaikutti koko kevään harjoitteluun ja myös kisavalmistautumiseen. Hyvä kuntoutus ja lepo olivat avainasemassa päättäväisen tytön paluussa harjoituksiin. Päätös käyttää ansaittu hopeafinaalipaikka tuli silti vain pari viikkoa ennen kilpailua. 


Venla Tsupari, joka oli valinnan neljäs, sai puolestaan potea flunssan, mutta sen selätettyään hän oli oivassa finaalikunnossa. Hyvin sujuneet harjoitukset toivat vahvuutta ja lopputuloksena nähtiin kovassa kilpailussa vaativassa paikassa hieno ohjelmasuoritus. Lopputuloksissa Venla nappasi paikan kympin sakissa, ollen kahdeksas, ja vastaavasti Donya sijoittui hyvän taistelun jälkeen 18:ksi.


kilpailun tulossivu

Vain valmentaja Sirkka ei meinannut onnistua. Aiempi pitkä kisamatka Siperiaan oli ottanut veronsa eikä valmentaja hahmottanut olevansa matkalla Savonlinnaan. Onneksi ennen lähtöä suunta selvisi ja valmentaja ehti paikalle ajoissa. Vaikka edestaikainen matka Vantaalta Savonlinnaan ei niin herkkua ollutkaan niin ihanaa, että luistelijat onnistuivat!

 

Riihimäellä Annika Uusitalolle hopeaa junioreiden hopeafinaalissa


Junioreiden ja serioreiden loppukilpailut käytiin Riihimäellä 30.-31.3.. Kultafinaaliin paikan oli selvittänyt valintakisojen piste-rankingin perusteella EVT:n Nea Koukonen. Hieno saavutus olla kovimmassa finaalissa oli tavoitteiden täyttymys. Joskus suoritukset väsähtävät kun tavoite on saavutettu, mutta niin ei käynyt Nean kohdalla. Lyhytohjelma sujui virheettä ja iloinen 13. sija oli hyvä lähtökohta vapaaohjelmakisaan.
Vapaaohjelma lähti hienosti käyntiin. Kolmen hypyn yhdistelmä sujui ja kaksoishypyt olivat lennokkaita. Sitten tapahtui jotain, helpossa kaksoissalkovissa jäi terä kiinni uraan ja hyppy helpottui. Samoin kävi sen jälkeen ritille. Pistemenetykset tulivat kalliiksii kilpailussa, jonka taso oli kaksoisaxeleineen kova. Lopputuloksissa Nea oli 18., mutta tyytyväinen hyvään tsemppiin ja tietenkin paikkaan finaalissa.


Kisojen ilopilleriksi EVT:läisittäin nousi uransa tähän kisaan päättänyt Annika Uusitalo. Hopeafinaalissa kolmantena luistellut Annika liikkui jäällä sulavasti, ilmeikkäästi sekä vauhdilla. Kolmen hypyn yhdistelmässä kaukalon laidat olivat tulla vastaan. Joskus uran päättyessä tunnemyrsky voi lamauttaa suorituksen tai vaikuttaa keskittymiseen. Sitä ei kuitenkaan nyt nähty, vaan hyvin orientoitunut hermonsa hallitseva aikuisurheilija, joka todella nautti jokaisesta terän vedosta jäällä. On hienoa päättää kilpaura hyvään suoritukseen ja menestykseen. Hopeafinaalin hopeaa - arvokas ja kunnioitettava tulos! 


Maria Kahanpään kohdalle osui hopeafinaalissa hyvästä harjoittelusta huolimatta harmittava epäonnistuminen. Yhdistelmän helpottuminen ja yllättävä kaatuminen kaksoislutzissa toivat 12. sijan.


kilpailun tulossivu

Mutta kuten joku totesi: tällaista valmistautumista on harvoin.  Kiitos liiton kilpailukalenterin oli junioreilla ohjelmassa samaan aikaan 40v-juhlanäytöksen tiukkaa harjoittelua ja loppukisaan valmistautumista. Kisaviikkoon tarvittin tiukka asenne ja harjoittelutahto maksimissaan!

Tulkaa kaikki ihastelemaan ensi lauantaina näitä taitavia, upeita EVT:n kasvatteja. Näytökset ovat perjantaina klo 18 ja lauantaina klo 13 ja 16. 
EVT goes movies - kaikki yhdessä!