Roman Galay, Lombardia Trophy 13.-15.9. Bergamo

15.9.2019

Suomen ennätys ja MM-kisarajat rikki!

Iloiset terveiset Italiasta!                                        Sirkka Kaipio

Olipa varsinainen päivä tänään; Roman ylitti 200 pisteen rajapyykin kokonaispisteissä tehden erinomaisen vapaaohjelman kahden kolmoisaxelin kera. Kaikki muu sujui kuin vettä vaan - ainoa virhe oli hienoinen horjahdus kolmoisritin alastulossa ja kahden kolmoishypyn yhdistelmän jälkimmäinen hyppy jäi kaksoiseksi. Mutta varsinainen virhe se ei ollut. Vapaaohjelman MM-tekniset pisteet ylittyivät komeasti ja tottakai tunnelma nousi kattoon. Oli kyllä hienoa nähdä näin upea alku uudella ohjelmalla heti kauden aluksi. Kauden läpiviemistä helpottaa suuresti se ettei pisteitä tarvitse enään metsästää. Kisasijoitus myös nousi kaksi pykälää ylöspäin ja lopputuloksena tuli kuudes tila kovassa seurassa pistein 203,59. Kisan voitti odotetusti Kiinan Boyjang Jin (268,31), mutta upean suorituksen luisteli myös Venäjän Dimitri Aliev (249,62) napaten hopeaa. Pronssi meni Italian Matteo Rizzolle (227,38).

Kisan jälkeen istuin hotellimme edessä olevassa puistossa. Pää ihan tyhjänä katselin ohikulkevien ihmisten virtaa. Kapeita kotelomekkoja - ja lenkkarit. Liehuvia pitsiunelmia - ja lenkkarit. Kireää housua, leveää ja lepattavaa -j a lenkkarit. Upeita asukokonaisuuksia, sävysävyyn hihnassa kulkevan koiran väriin sointuen, kultakorut kilisten -j a lenkkarit. Miehillä kauluspaitaa ja shortseja. Purjehduspaitaa, suoraa housua tai shortseja - ja lenkkarit. Mistä sitten tunnistaa turistin? Vyölaukusta ja sandaaleista! Siinä minä sitten tein analyysiä ihmisistä jakatsahdin alaspäin puutuneisiin jalkoihini. No niin, minulla puukengät!

Kaikenkaikkiaan kisapäivien aikana kävelimme kaksi kertaa per päivä edestakaisin hotellin ja hallin väliä. Yhteen suuntaan meni 45 minuuttia aikaa kun oikein ripakkaa vauhtia pisteli. Olihan minulla toki matkassa mukana kahdet lenkkarit, joten keskikaupungilla soluttauduin paikallisten joukkoon jopa niin että sain useasti neuvoa tietä. Kohdallani päivittäinen kävely 28° asteen lämmössä aiheutti paikalliskengistä huolimatta valtaisat rakot jalkoihin. Näiden viiden päivän aikana olen ostanut kolme pakkausta rakkolaastareita ja puistovisiitillä laskin rakkoja tällä jaloissani seitsämän. Hän siis antoi kaikkensa, myös jalkansa.

Siinä miettiessäni aikaa täällä huomasin ihmisten tuijottavan minua. Pieni punanenäinen pullero puistossa jäähallin jälkeisessä sulatteluvaiheessa oli varmasti hilpeä näky. Tai sitten, kun väsyneenä vierähti aikaa, takaisin tuli jo samaa porukkaa ihmetellen minun liikkumattomuuttani.

Mutta siis mahtavan onnistunut kisamatka. Hienot ilmat, ystävälliset ja kannustavat ihmiset ja ennenkaikkea hieno suomalainen urheilusuoritus. EVT:n ensimmäinen kohti kolmeasataa kipuava urheilija. Sinne on toki matkaa mutta kun neloishypyt tulevat ohjelmiin niin sitten pelataankin jo aivan eri sarjassa.

Roman oli vauhdissa ja se jatkukoon!

Muista tuloksista. Naisten voittaja oli Anna Shcherbakova RUS 218,20 , kakkosena Elizaveta Tuktamysheva RUS 214,38 ja kolmas Young You KOR 200,89. Suomalaisista Jenni Saarinen KooVee 161,64 luisteli sijalle 9. Jäätanssin suomalaissijoitus oli 10. Yuka Orihara / Juho Pirinen  HL 148,48 parin Juulia Turkkila/Matthias Versluis jouduttua luopumaan kilpailusta loukkantumisen vuoksi.

-------------------------

Roman onnistui loistavasti myös vapaaohjelmassa. Tuloksena Suomen ennätyspisteet 203,52 ja samalla rikkoutuivat myös MM-kisojen tekniset pisterajat. Romanin sijoitus kilpailussa oli kuudes.

Upea viikonloppu urhealla miesluistelijallamme! Vastoinkäymisten jälkeen ihanaa näin. Onnittelut Team Sirkka & Roman!

 

Miesten lopputuloksia:

1. Boyang Jin CHN 268.311  1 2

2. Dmitri Aliev RUS 249.622  1 3

3. Matteo Rizzo ITA 227.38  5 3

6. Roman Galay FIN 203.52  8 7

 

kaikki tulokset

 

------------------------  

14.9. 

Roman onnistui mainiosti Bergamon leppoisassa illassa!         Sirkka Kaipio

Syksyn ensimmäinen Challenger Series-sarjan kilpailu starttasi Italian Bergamossa. Päivällä luisteltiin naisten lyhytohjelma ja Suomen Jenni Saarinen onnistui mainiosti. Napakka ja vaativa ohjelma sekä tunnelmallinen esitys toivat yli 57,66 pistettä ja kuudennen tilan ennen vapaaohjelmaa. Muun muassa euroopan mestari Sofia Samodurova ja Japanin Wakaba Hikuchi jäivät taakse. Kisaa johtaa ohjelmassaan kolmoisakselissaan onnistunut Elizaveta Tuktamysheva.

Miesten lyhytohjelmakisassa Roman joutui heti kovaan koitokseen. Samassa ryhmässä luistelivat mm Kiinan Boyjang Jin, Venäjän Dimitri Aliev ja Japanin Kazuki Tomono. Roman ei kumarrellut kuninkaita, vaan lähti hyvällä fiiliksellä tekemään mahdollisimman hyvää kauden avausta. Komea kahden kolmoishypyn yhdistelmä onnistui, mutta kolmoisaxelin alastuloon tuli horjahdus.

Sepä ei menoa haitannut ja erittäin tyylikäs uusi koreografia sai arvoisensa pisteet 67,04. Samalla myös MM-pisteraja lyhytohjelmassa ylittyi. Muun muassa Japanin Tomono jäi Romanin taakse tuloksissa, joissa Roman sijoittui kahdeksanneksi.

Kisaa johtaa Kiinan Jin, joka elämänsä ensimmäistä kertaa ylitti 100:n pisteen rajan lyhytohjelmassaan tehden ohjelmassaan kaksi neloishyppyä sekä komean kolmoisaxelin.

Lauantaina urakkansa aloittavat jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Mukana on myös toinen suomalaispari Yuka Okihara-Juho Pirinen. Illalla luistellaan naisten vapaaohjelmakilpailu. Romanilla on lauantaina kisoissa välipäivä. Sunnuntaina ovat vuorossa miesten sekä jäätanssin finaalit.

-----------------------

Roman alloitti eilen kautensa hienosti Italian Bergamossa. Miesten teknisten pisteiden MM-kisaraja 34.00 ylittyi pistein 34,99. Kokonaispisteillään 67.04 hän lähtee vapaaohjelmaan sijalta 8. Kilpailua johtaa Kiinan Boyang Jin.

 

miesten lyhytohjelman tuloksia (14 kilpailijaa)

1. Boyang Jin CHN 101.09

2. Dimitri Aliev RUS 81.18

3. Egor Murashov RUS 74.83

8. Roman Galay FIN 67.04

 

kilpailun tulossivu