Hot Steps ennätyspisteisiin kotikisoissa 25.1.

25.1.2020

Hot Steps, kansalliset juniorit. Kuva: Nina Salmenkaita
Ex Steps, kansalliset seniorit. Kuva: Tomi Mikola
Steps on Edge, masters. Kuva: Tomi Mikola
EVT-joukkueet yhdessä. Kuva: Tomi Mikola

Kolme kilpailusarjaa, 11 osallistunutta joukkuetta ja kolme mitalia EVT:lle. Siinä lämminhenkisten Myyrmäen kotikisojen tärkeät luvut.

EVT tunnetaan seurana, joka järjestää vuosittain kilpailuja kaikenikäisille muodostelmaluistelijoille. Meille on ollut tärkeää, että kaikki joukkueemme pääsevät kerran vuodessa kilpailemaan oman seuran järjestämään kilpailuun. Lauantaina 25.1. vuorossa oli kauden toinen kutsukilpailu, jossa kisattiin kolmen sarjan voimin. Kansallisten juniorien ja seniorien sekä masters-sarjan kisaan saapui yhteensä 11 joukkuetta. Saimme kisavieraita Myyrmäkeen pääkaupunkiseudun joukkueista sekä Porvoosta.

Muodostelmajoukkueidemme kannustushuuto eli Steppi-räppi toivotti joukkueemme kotoisalle jäälle kilpailemaan. Rennot kisat sujuivat EVT:n joukkueilta hienosti. Parhaiten onnistui Hot Steps kansallisissa junioreissa. Kotihallissa luisteltiin ennätyspisteet 50,53 ja niillä voitettiin tämän kauden toinen kultamitali. Ex Steps sai kansallisten seniorien pronssit ja Steps on Edge pokkasi masters-sarjan kolmossijan. Kisojen rentoutta kuvaa hyvin se, että tätä kilpailua varten emme tilanneet uusia mitaleita. Sen sijaan toimiston uumenista löytyi junioreille kierrätysmitalit. Seniorit ja masters-luistelijat palkittiin tällä kertaa pokaaleilla.

Kotihallissa, tutulla treenijäällä luisteleminen ei joukkueita jännittänyt. Hot Stepsien kapteenisto kertoi suorituksensa jälkeen, että kotihallissa on itse asiassa kiva kisata, koska jää on treeneistä tuttu ja tunnelma rennompi kuin muualla. Hot Stepsien mieleen oli erityisesti se, että joukkue pääsi lempikoppiinsa. Se on ykköshallin kolmoskoppi.

Vastuuvalmentaja Hetti Maukonen totesi, että kaikkien EVT-joukkueiden kisapäivä onnistui hienosti. Hotit ovat treenanneet viime aikoina ahkerasti ja tehty työ palkittiin tänään kauden parhailla pisteillä. Ex Stepsien suoritus ei ollut aivan virheetön, mutta kokonaisuutena kisasta jäi tyytyväinen olo. Steps on Edgen ohjelma on kokenut hiljattain suuria muutoksia. Kausi vaikuttaa valmentajan mielestä vahvasti nousujohteiselta.

Kisakausi 2019-20 on jo kääntymässä loppusuoraa kohti. Hetti Maukonen kertoo, että kansallisten sarjojen joukkueemme jatkavat hyvillä mielin kohti kauden seuraavia koitoksia. Niitä onkin useampia ihan pian: Hotit kisaavat jo ensi viikonloppuna Tampereella kutsukisoissa ja kaikki kansalliset joukkueemme nähdään 9.2. Nordiksella järjestettävissä 2. valintakisoissa.

EVT kiittää kaikkia kutsukisoihimme osallistuneita joukkueita taidokkaista ohjelmista sekä yleisöä innokkaasta kannustuksesta, jota riitti kaikille joukkueille.

Kilpailut tallensi valokuviksi Tomi Mikola. Kuvia on nähtävillä Instagramissa käyttäjän EVTluistelijat feedissä.

Tässä linkki tuloksiin.