EVT:n joukkueet mitalisateessa Tampereella

3.2.2020

Little Stepsien kultamitalihuumaa
Kuva: Petri Castren
Little Stepsien kultamitalihuumaa Kuva: Petri Castren
Silmäkarkkia Hot Stepsien liukusarjasta
Kuva: Nina Salmenkaita
Silmäkarkkia Hot Stepsien liukusarjasta Kuva: Nina Salmenkaita
Tältä tuntuu voittaa kovatasoisessa kisassa kultaa - Hot Steps
Kuva: Nina Salmenkaita
Tältä tuntuu voittaa kovatasoisessa kisassa kultaa - Hot Steps Kuva: Nina Salmenkaita
Sunny Stepsit mikämikämaassa
Kuva: Nina Salmenkaita
Sunny Stepsit mikämikämaassa Kuva: Nina Salmenkaita
Sunny Stepsien kapteenit EVT-uutisten jututettavana
Kuva: Nina Salmenkaita
Sunny Stepsien kapteenit EVT-uutisten jututettavana Kuva: Nina Salmenkaita
Ice Steps Twilight Zonella
Kuva: Nina Salmenkaita
Ice Steps Twilight Zonella Kuva: Nina Salmenkaita
Myrskylinnut eli Dream Steps valmiina lentoon
Kuva: Nina Salmenkaita
Myrskylinnut eli Dream Steps valmiina lentoon Kuva: Nina Salmenkaita

Tappara Taitoluistelun järjestämissä kutsukisoissa kaikki viisi EVT:n joukkuetta luisteli komeat suoritukset ja Myyrmäkeen tuotiin neljä mitalia. Little Steps ja Hot Steps pääsivät viettämään kultajuhlia.

Kahden kultaisen mitalin lisäksi EVT:n luistelijat saavuttivat kaksi pronssisijaa. Sunny Steps minoreissa ja Ice Steps SM-junioreissa täydensivät tulokkaidemme ja kansallisten junioriemme menestystä. Heikosti ei mennyt Dream Stepseilläkään. Myrskylinnut luistelivat tälläkin kertaa puhtaasti ja pistesaldo kipusi jälleen yli 60:n. Sijoitus oli viides.

Ensimmäisenä EVT-joukkueena Hakametsän jäällä nähtiin veikeät Pikku Monsterit eli Little Steps -joukkueen ohjelma. Tulokkaamme saivat kunnian luistella ensimmäisenä ja liekö luistelupaikka ollut enteellinen lopputulosten kannalta. Kisa osoitautui hyvätasoiseksi ja Littarit voivat syystä olla tyytyväisiä ykkössijaansa. Se oli laatuaan kauden ensimmäinen. Ohjelma sujuu upeasti, kun sitä on ahkerasti treenattu.

Kansalliset juniorimme, Hot Steps, on tällä kaudella luistellut todella vakuuttavasti kisasta toiseen. Tampereen kutsukisassa tiedettiin olevan kovatasoinen vastus, mutta laadukkaasti ja virheittä luisteltu "Dear Nature..." -ohjelma sisälsi kilpailun parhaat elementit ja komponenttipisteissäkin Hotit olivat ykkösiä. Hoteille kyseessä oli jo kauden toinen kisamatka Pirkanmaalle. Nämä reissusunnuntait ovat olleet kultaisia päiviä kumpikin.
 

Matkapäivät ovat minorien mieleen

Sunny Steps -joukkueelle matkapäivä oli odotettu juttu, sillä tällä kaudella minorit kisaavat enimmäkseen pääkaupunkiseudulla. Joukkueen kapteenisto eli Mirella, Enna ja Essi kertoivat, että kisamatkalle toisen kaupungin jäähalliin on aina kiva lähteä. Matkakisat erottaa pääkaupunkiseudulla järjestettävistä siitä, että reissupäivinä joukkue ehtii olla paljon yhdessä ja siten kaikenlaista hauskanpitoa on tiedossa runsaasti. Sunny Stepsien kisabussissa pidetään tunnelmaa yllä laulamalla ja pelaamalla hirsipuuta. Kapteenit kertovat, että majakin ehdittiin rakentaa. Tällä kaudella Sanit pääsevät vielä kertaalleen nauttimaan joukkueen kanssa matkustamisesta, sillä kansallisten sarjojen loppukisat luistelllaan Turussa. Minorien kisa järjestetään 8.3.
 

Yksi kilpailupäivä, kaksi latautumista kilpailuun

Tampereen kutsukilpailu oli SM-junioreille erikoinen kokemus. Tapparalaiset olivat mahduttaneet kisapäivään sekä lyhyt- että vapaaohjelmakilpailut. Muodostelmaluistelussa on varsin poikkeuksellista luistella kaksi eri ohjelmaa saman päivän aikana. 1+1 -kilpailut ovat perinne ainakin pääkaupunkiseudulla, mutta Tampereen järjestely edellytti SM-junioreilta toisenlaista latautumista.

Kapteenit Enna, Veera ja Viivi sekä IS-someen mainiota sisältöä laativa Mirjami pohtivat, etteivät ennen kisaa kunnolla edes tienneet, mitä odottaa. Valmistautuminen tehtiin samaan tapaan kuin tavanomaiseen kisapäivään, mutta se tiedostaen, että aikataulu olisi tiukka. Vaikeinta oli mahduttaa riittävä määrä ruokailuja päivään, jossa energian kulutus olisi hurja. Avainasia olikin saada ruokaa ja lepoa jokaisessa mahdollisessa välissä. Enna, Veera, Viivi ja Mirjami kertoivat, että kokonaisuutena päivä oli sekä fyysisesti että psyykkisesti yllättävän rankka. Kaikesta huolimatta joukkueen päällimmäinen muistikuva erikoisesta kisapäivästä oli positiivinen.

Lyhytohjelma "Twilight Zone" oli kapteenien arvion mukaan kelpo perussuoritus. Latautumista helpotti se, että lyhytohjelman pisteet kuultiin ennen vapaaohjelmakisaa, vaikka konekisaa Tampereella ei ollutkaan. Yleisössä kohistiin lyhkärin tulosten selvittyä, sillä viiden SM-juniorijoukkueen väliset piste-erot olivat pikkiriikkisiä. Mitalistit selviäisivät vasta päivän päätteeksi.

Vapaaohjelmaan "3D Movies" joukkue lähti hieman väsynein jaloin. Jaksamiseen ja tunnelman luomiseen tarvittiin normaalia kisapäivää enemmän eforttia, jotta kaikkien ajatukset saatiin siirrettyä vapaaohjelman tunnetiloihin. Luisteluaan joukkue luonnehti pikkuvirheillä höystetyksi rutiinisuoritukseksi. Sillä noustiin kaksi sijaa tulostaulukossa, ja Ice Stepsien kisatsemppi palkittiin pronssimitalein.

 

EVT kiittää Tappara Taitoluistelua mukavasta kisapäivästä ja hyvin järjestetystä tapahtumasta!

 

Tulokset:

Tulokkaat

 1. Little Steps EVT 74,50
 2. Team Minique HSK 73,25
 3. Ice Sympathy TTK 70,75

Kansalliset juniorit (MUPI-pisteet)

 1. Hot Steps EVT 78,40
 2. Altius PTL 76,00
 3. Team Explosion PML 73,20

Minorit (ISU-pisteet)

 1. Team Sympatique HSK 38,83
 2. StarBlades TapTL 35,33
 3. Sunny Steps EVT 34,32

SM-juniorit

 1. FireBlades TapTL 135,79
 2. Reflections ETK 123,80
 3. Ice Steps EVT 122,61

SM-noviisit

 1. Team Dynamique HSK 80,96

    ...
    5. Dream Steps EVT 61,68