PM 2020: Emmi Peltonen ja Oona Ounasvuori 6.-9.2. Stavanger

8.2.2020

Naisten mitalistit
Naisten mitalistit
PM-halli
PM-halli
Emmi Peltonen VO kuva:JariMarttila
Emmi Peltonen VO kuva:JariMarttila
Oona Ounasvuori VO kuva:JariMarttila
Oona Ounasvuori VO kuva:JariMarttila
Emmi Peltonen LO kuva:JariMarttila
Emmi Peltonen LO kuva:JariMarttila
Oona Ounasvuori LO kuva:JariMarttila
Oona Ounasvuori LO kuva:JariMarttila

Sirkka Kaipion kisaraporttia.

Aikojen saatossa Pohjoismainen mestaruuskisa on saanut nimen Nordic Open, kilpailijat myös muista kuin Pohjoismaista ovat tervetulleita. Tällä kertaa vierailijat olivat Latviasta ja Italiasta.

Lyhytohjelmassa parhaan suorituksen teki Emmi Peltonen kohentaen edellisen viikon EM-lyhytohjelmapisteitään, nyt yli 67:n pisteen. Oiva venyminen, vaikka kroppa huutaakin lepoa.

Seurakaveri Oona Ounasvuori luisteli intensiivisen koreografian ja teki loistavat kaksi hyppyelementtiä; komea kaksoisaxel ja sujuva kolmoisflipyhdistelmä. Harmittava epäonni oli tällä kertaa kolmoislutzin kohdalla ja se jäi tekemättä.

Lyhkärin jälkeen Emmi siis johdossa ja Oona kuudentena varsin kovassa seurassa, sillä mukana kilpailussa oli mm Italian Roberta Rodeghiero, EM-mitalisti aikoinaan. Jenni Saarinen epäonnistui hienokseltaan, mutta jäi ensimmäisen päivän jälkeen hyviin takaa-ajoasemiin.

Vapaaohjelmapäivä alkoi ankeasti. Ulkona tuuli niin ettei tukka tahtonut päässä pysyä ja vettä riepoi taivaan täydeltä. Aamun aikaiseen harjoitukseen mennessä piti uhmata säätä. Kun hallille sitten päästiin oli jään laatu todella erilainen kuin kisahallissa, mutta toki kaikille sama. Harkan ja kisan väliin oli mitoitettu vain vähän aikaa. Kun sääntö sanoo, että pitää olla vähintään kaksi tuntia, niin se ei aivan toteutunut mikä tarkoitti juoksua, meikkausta ja kampauksia ennätysajassa.

Vappiskisa alkoi jo klo 10.00. Katsomossa oli vain muutama aikainen kukkuja - heilläkään tuskimpa silmät auki. Yhtäkaikki, varsin tunnelmattomassa hallissa kisa käynnistyi.

Oonan startti ryhmän ensimmäisenä ei ollut otollisin. Jalat alkavat usein ensimmäisen kohdalla kuuden minuutin verryttelyn jälkeen kisasuorituksessa painamaan. Oonan luistelussa se ei kuitenkaan näkynyt. Liuku oli sulavaa ja vauhti erinomainen. Vaikeat hypyt nousivat korkealle ja piruetit pyörivät hyvin. Tunnelmallinen ohjelma arvioitiinkin osuuden viidenneksi parhaaksi. Oona edusti komeasti ollen elämänsä ensimmäisissä PM-kisoissa!

Emmi lähti hyvällä tsempillä liikkeelle. Aiemmin oli jo pohdittu taktiikka valmiiksi - helpompia elementtejä, sillä EM-suoritus vaati veronsa. Vetoavan naisellinen vapaaohjelma keräsi hienot kakkospisteet, vaikka tekninen puoli jäikin tällä erää helpoksi.

Jenni Saarinen tuli ja räväytti. Upea ja teknisesti kova ohjelma vei hänet osuuden ykköseksi. Pitkään pisteitä odotellessa jännitti mikä mahtaa lopulta olla tyttöjen keskinäinen sijoittuminen.

Lopputuloksissa voiton vei nuori italialainen Lara Naki Gutmann, joka on teknisesti kova. Emmi säilytti lyhytohjelman piste-eronsa turvin paikan kärkikolmikossa ja piti pintansa tullen hopealle ennen pronssille noussutta Jenni Saarista. Oona oli lopputuloksissa viides jättäen kirkkaasti taakseen mm Roberta Rodeghieron.

Näin siis Emmin ensimmäiset aikuisten Pohjoismaiset mestaruuskilpailut - kotiin tuomisina kaunis Hopeamitali!

Nyt silence press makaa hotellihuoneessa sateen vihmontaa katsellen. Ulos ei voi mennä ettei lennä taivaan tuuliin. Vasta huomenna lennetään, aamulla 04:45 kohti kotia. "Syleksinkö kattoon...", ehei, kevätnäytöspaperit esiin ja töihin! Tällaista tämä reissuroopen elämä on!

- Sirkka

-------------------------------

Emmi Peltoselle PM-hopeaa ja Oona Ounasvuorelle nousu omilla ennätyspisteillään viidenneksi.

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut eli ”The Nordic Chapmpionships”, ovat samalla myös ”The Nordic Open” tarkoittaen sitä että ne ovat pohjoismaiden edustajien lisäksi avoimet kaikille ISU-jäsenmaiden luistelijoille. Naisten kilpailun voittikin pistein 179,01 molemmissa ohjelmissa toiseksi sijoittunut Italian Lara Naki Gutmann.

Emmi Peltosen lyhytohjelman ennätyspisteet eivät saaneet jatkoa vapaaohjelmassa. Hän tuli vapaaohjelmakisassa kolmanneksi, mutta sijoittui kuitenkin hyvillä kokonaiskisapisteillä 176,1 6 hienostitoiseksi.

Kolmas suomalaisnainen, Jenni Saarinen, voitti vapaaohjelmakilpailun (116,47) ja nousi kokonaispistein 171,23 pronssille.

Myös Oona Ounasvuori kuului vapaaohjelmakilpailun onnistujiin. Hän saavutti omat uudet ennätyspisteet sekä vapaaohjelmassa (99,48) että kokonaispisteissä (148,56) ja nousi The Nordics2020-lopputuloksissa viidenneksi.

 

Naisten kilpailun lopputuloksia:

1. Lara Naki Gutmann ITA 179.01  2 2

2. Emmi Peltonen FIN 176.16  1 3

3.Jenni Saarinen FIN 171.23  4 1

4. Cassandra Johansson SWE 154.46  5 4

5. Oona Ounasvuori FIN 148.56  6 5

6. Josefin Taljegård SWE 146.70  3 7

7. Gerli Liinamae EST 140.10  7 6

8. Roberta Rodeghiero ITA 137.93  8 8

9. Marianne Ståhlen NOR 124.09  9 9

10.Silja Anna Skulstad Urang NOR 116,81  10 10

11.Kari-Sofie Slørdahl Tellefsen NOR 110.06  11 11
 

tulossivu

------------

8.2.

Emmi Peltonen johtaa killpailua luisteltuaan lyhytohjelmassaan jälleen uudet omat kansainväliset ennätyspisteensä, jotka ovat nyt 67, 28. Oona Ounasvuori lähtee vapaaohjelmaan pistein 49,08 sijalta 6./11.

Naisten tuloksia lyhytohjelman jälkeen:

1. Emmi Peltonen FIN 67.28 

2. Lara Naki Gutmann ITA 62.83

3. Josefin Taljegård SWE 55.87

4. Jenni Saarinen FIN 54.76

5. Cassandra Johansson SWE 54.68

6. Oona Ounasvuori FIN 49.08

7. Gerli Liinamae EST 48.63

8. Roberta Rodeghiero ITA 47.58

9. Marianne Stålen NOR46.659 

10. Silja Anna Skulstad Urang NOR 41.6910 

11. Kari-Sofie Slørdahl Tellefsen NOR 37.90

----------------------

7.2.

Pohjoismaiset mestaruuskisat järjestetään tänän vuonna Norjan Stavangerissa. EVT:n huipuista Suomea kilpailussa edustavat Emmi Peltonen ja Oona Ounasvuori. Naisten lyhytohjelmat luistelllaan lauantaina ja vapaaohjelmat sunnuntaina.

Mahtikisatsempit molemmille!
 

aikataulut ja tulokset

livestream

    kaikkien suomalaisten PM-kuulumiset STLL:n sivuilla