Varmat ja vauhdikkaat kakkosvalinnat

10.2.2020

Hot Steps, kansalliset juniorit. Kuva: Magnumkuva.
Hot Steps, kansalliset juniorit. Kuva: Magnumkuva.
Little Steps, tulokkaat. Kuva: Nina Salmenkaita.
Little Steps, tulokkaat. Kuva: Nina Salmenkaita.
Sunny Steps, minorit. Kuva: Ville Levijärvi.
Sunny Steps, minorit. Kuva: Ville Levijärvi.
Cool Steps, kansalliset noviisit. Kuva: Ville Levijärvi.
Cool Steps, kansalliset noviisit. Kuva: Ville Levijärvi.
Ex-Steps, kansalliset seniorit. Kuva: Nina Salmenkaita
Ex-Steps, kansalliset seniorit. Kuva: Nina Salmenkaita
Steps on Edge, masters. Kuva: Ville Levijärvi.
Steps on Edge, masters. Kuva: Ville Levijärvi.

Muodostelmaluistelu täytti Nordiksen 8.-9.2. toisen valintakilpailun merkeissä. Kisoissa nautittiin jumbotronin kuvista ja EVT:n hienosta menestyksestä. Hot Stepseille kulta oli jo kolmas perättäinen.

Nordis on Helsingin perinteikkäin jäähalli ja kolmen suomalaisen sm-seniorijoukkueen kotihalli. Viime viikonloppuna hallilla viilettivät kansallisten sarjojen joukkueet, noin 3000 luistelijaa. Osassa sarjoista karsittiin luistelupaikkoja maaliskuisiin loppukilpailuihin. Nuoremmat luistelijat pääsivät nauttimaan ison hallin erityisestä tunnelmasta. Kaikenikäisten luistelijoiden huippuhetkiin näytti kuuluvan iso jumbotroni, joka on harvinaista herkkua kansallisten sarjojen kisoissa. "Ei sitä joka päivä näe itseään luistelemassa tv:ssä", totesi muuan aikuisluistelija jäältä poistuessaan.

 

Hot Steps komeassa kultaputkessa

EVT:n kansalliset juniorit ovat hurjassa vireessä tällä kaudella. Joukkueen tasosta kertoo paljon se, että sunnuntaina nähty kisakokoonpano luisteli ensimmäisen kerran yhdessä vasta perjantain iltajäällä. 1-lohkon selkeä voitto ISU-pistein 53,65 kruunasi Hottien kolme viikkoa kestäneen kisaputken, jossa joukkue luisteli voitokkaasti kerta toisensa jälkeen. Suuret onnittelut 29:lle luistelijalle ja Hetti-vastuuvalmentajalle, joka kertoi olevansa hyvin ylpeä luistelijoistaan.
 

Pikku Monsterit jälleen ykkösiä

Tulokkaat-sarjassa kilpaileva Little Steps jännitti silminnähden kisatuloksia. Reippaasti sujuneeseen ja erinomaisilla ilmeillä varustettuun ohjelmaan oli sattunut pari ylimääräistä kosketusta jäähän. Osa-aluepisteissä Littarit olivat lohkossaan aivan omaa luokkaansa ja ansaitut kultamitalit saivat tytöt kiljumaan villisti palkintojenjaossa. 
 

Sunny Steps nosti sekä elementti- että komponenttipisteitään

Minoreiden loppukauden kisat arvioidaan yleensä ISU-pisteillä. Maallikot tietävät, että 35 pistettä on minoreille oikein hyvä suoritus ja huikeimmat taiturit saattavat ylittää 40 pistettä. Sanien sunnuntainen ohjelma keräsi kauden ennätyspisteet 35,63 ja joukkueen kaulaan ripustettiin pronssimitalit - alle pisteen erolla hopeasijasta. Kaikki elementit liukusarjaa lukuunottamatta oli arvioitu plussan puolelle! Näitäkin pisteitä kuulutettaessa kiss&cry-aitiossa nähtiin suurta tunnetta, kun jännitys purkautui iloksi.

Joukkueen valmentaja Hanna Laitinen kertoi, että joukkue keskittyi kaiken kisahulinan ympäröimänä tekemään omaa juttuaan. Suoritus oli varma ja vauhdikas, tulkinnaltaan hyvä. Nordiksen totuttua kapeampi kaukalo toi pienen jännitysmomentin yhden vaakarivin ollessa nenä kiinni laidassa, mutta upealla tsempillä matka Mikä-Mikä-Maassa sai onnellisen lopun.
 

Cool Steps hopealle

Noviisijoukkue Coolien ohjelma "Día de los Muertos" on vakuuttanut jäähallien yleisön tyylikkyydellään ja kekseliäillä puvuillaan. Sunnuntaina joukkue teki jälleen siistin suorituksen pistein 84,80 ja ainoastaan järvenpääläinen Ice Mist -joukkue sai piirun verran enemmän pisteitä sekä elementeistä että osa-alueista. Cool Stepsienkin katseet suunnataan nyt kohti Turkua ja kansallisten noviisien jännittäviä loppukisoja. 
 

EVT:lle 6:s sija masters- ja seniorisarjoissa

Masters- ja kansalliset seniorit -sarjoissa joukkueita on sopivasti yhteen kisaan. Niinpä näitä sarjoja ei kilpailla lohkottuina. Kansalliset seniorit nähtiin jäällä lauantaina ja masters-joukkueet mittelivät paremmuudesta sunnuntaina. Seniorijoukkueemme Ex Steps sijoittui kuudenneksi, kun elementeissä jäi tasoja saavuttamatta. Pisteitä kertyi 51,02. Masters-joukkueiden kilpailu oli varsin tasainen, ja joukkueemme Steps on Edge teki hyvää työtä viime hetken paikkamuutoksista huolimatta. Myös SOElla oli epäonnea teknisten tasojen saamisessa, ja kahdeksan joukkueen kilpailussa joukkue luisteli Exien tapaan sijalle 6, pistein 39,95. Molemmat joukkueet nähdään Turussa 7.-8.3., kun kausi huipentuu loppukisoihin.

 

2. valintakilpailun pistesivut löytyvät kahdesta paikasta:

MUPI-pistein arvioidut sarjat: http://www.muodostelmaluistelu.com/kisainfo

ISU-pistein arvioidut sarjat: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/ML2kans3SMJ/index.htm

Kansallisten sarjojen loppukilpailupaikan lunastaneet joukkueet:

https://www.stll.fi/wp-content/uploads/sites/4/2020/02/ML-kans-sarjat-3.-kisan-paikat-2019-20.pdf

 

EVT kiittää Helsingin Taitoluisteluklubia jumbotroni-elämysten ohella muutenkin hyvissä merkeissä sujuneista kilpailuista.