Muodostelman kisakaudelle komea päätös

10.3.2020

Cool Steps. Kuva: Ville Vairinen
Cool Steps. Kuva: Ville Vairinen
Ex Steps. Kuva: Ville Vairinen
Ex Steps. Kuva: Ville Vairinen
Steps on Edge. Kuva: Ville Vairinen
Steps on Edge. Kuva: Ville Vairinen
Sunny Steps. Kuva: Santtu Jaakkola
Sunny Steps. Kuva: Santtu Jaakkola
Hot Steps. Kuva: Santtu Jaakkola
Hot Steps. Kuva: Santtu Jaakkola
Hot Steps palkintojenjaossa. Kuva: Santtu Jaakkola
Hot Steps palkintojenjaossa. Kuva: Santtu Jaakkola

Terät tekivät tarkkaa jälkeä Turussa järjestetyissä muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukisoissa 7.-8.3. Kausi päättyi mitaleihin ja ennätyspisteisiin.

Kaarinan Taitoluistelijoiden järjestämissä kilpailuissa kilpailivat kaikki kansallisten sarjojen joukkueemme tulokkaita lukuunottamatta. Tänä vuonna tulokkaille järjestetään erillinen tulokaskarnevaali ja loppukilpailun nimellä tunnettuun 3. kilpailuun kutsuttiin joukkueet minoreista mastersiin.

Lauantaina 7.3. kisasivat noviisit, seniorit ja masters -sarjat. EVT:n joukkueet eli Cool Steps, Ex Steps ja Steps on Edge luistelivat kaikki joko mitalisijalle tai kauden ennätykseensä. Coolit päättivät muistojen juhlansa hopeamitaleihin. Ex Steps sijoittui kolmanneksi.

Vastuuvalmentaja Isabel Eggleton kuvaili Steps on Edgen kisaa seuraavasti: "Kausi huipentui puhtaaseen suoritukseen ja kauden piste-ennätyskin parani yli 4,5 pisteellä. Loppukisan tuloksena seitsemäs sija pistein 45,54. Joukkue on tehnyt paljon töitä teknisten vaatimuksien täyttämiseksi ja kova työ palkittiinkin teknisillä onnistumisilla. Yksi tärkeä taso kuitenkin jäi saamatta, joka tiukassa kisassa rokotti myös sijoitusta. SOEsta huokui tästäkin huolimatta yhdessä tekemisen meininki ja nauru raikasi koko reissun ajan. Tämän joukkueen kanssa nousee aina hymy huulille!"

Sunnuntaina Turkuhallissa osaamistaan esittelivät minorit ja juniorit. Lisäksi kisaohjelmaan sisältyivät SM-noviisien ja juniorien hopeafinaalit, joissa ei nähty EVT:n joukkueita. 

Minorit-sarjassa kilpaili 18 joukkuetta ympäri Suomen. Sunny Steps uusi viime kauden kovan suorituksensa ja oli neljäs eli paras ei-helsinkiläinen joukkue. Sanit onnistuivat etenkin elementeissään, jotka olivat kilpailun kolmanneksi parhaat. Kokonaispisteet 36,72 olivat minorijoukkueemme kauden komeimmat ja kuntopiikin voi sanoa olleen kohdallaan. Vastuuvalmentaja Hanna Laitinen totesi, että Sunny Stepsit luistelivat ohjelmansa varmasti ja rauhallisesti, upeasti eläytyen ensimmäisestä liu'usta loppuasentoon saakka.

Juniorien kisasta osattiin odottaa myyrmäkeläistä juhlaa ja sellainen siitä tulikin, kun Hot Steps sai loppukilpailumitalin -hopean- monen vuoden tauon jälkeen. Joukkue oli viimeksi sijoittunut mitaleille kauden päätöskisassa vuonna 2016. Pisteet 55,37 olivat kauden parhaat ja joukkue totesi, että "Dear Nature..." -ohjelman paras veto sattui juuri oikeaan kilpailuun. Hottien kausi sujui kerrassaan kimaltelevasti, sillä joukkue sai palkintokorokesijoituksen kaikissa seitsemässä kilpailussaan.

Kiitokset järjestävälle seuralle hyvistä loppukisapuitteista ja suuret onnittelut kaikille  ennätyksiä tehtailleille joukkueillemme!

 

Kilpailun tulossivu