Piste-ennätysten sarjatulta Debytanttien ja SM-Noviisien 1. lohkokilpailuissa Kotkassa

27.10.2020


Olivia Luomalle pronssia debytanttien sarjassa.

Viikonloppuna kisattiin Debytanttien ja SM-Noviisien lohkon 2 ensimmäiset kilpailut Kotkassa. Lohkoja on Suomessa kaikkiaan kolme, ja lohkojen 1 ja 3 kisat luisteltiin jo viikko sitten Espoossa ja Turussa. Molemmissa sarjoissa luistelee valtakunnallisesti noin 100 testisuoritukset läpäissyttä luistelijaa. Kahden lohkokilpailukierroksen jälkeen 60 piste-rankingin parasta valitaan molempien sarjojen kolmanteen valintakisaan. Kolmen kilpailun jälkeen 24 parhaan pistetuloksen saanutta etenee kultafinaalin ja 24 seuraavaa hopeafinaaliin. Lohkon 2 seuraava kilpailu on Mikkelissä 28.-29.11.

Kotkassa kaikki EVT:n luistelijat tekivät ennätyspisteensä kaikissa starteissa. Debytanteissa pronssia ottanut Olivia Luoma paransi erityisesti osa-aluepisteitään ja kahdeksanneksi luistellut Siiri Tahvanainen kokonaisuutta. SM-Noviiseissa parhaiten, 11:nneksi, sijoittunut Saara Marttila teki jälleen huiman nousun vapaaohjelmakilpailussa ja ylitti ensimmäistä kertaa 80 pisteen rajan kokonaistuloksessa. Cecilia Wächter puolestaan luisteli parhaan lyhytohjelmansa mutta joutui antamaan hivenen periksi vapaaohjelmassaan. Myös Cecilia teki kokonaistuloksissa ennätyksensä ylittämällä 80 pistettä. Ensimmäistä kertaa kahdella ohjelmalla kisannut Meri-Vuokko Hannulla loisti teknisellä osaamisellaan ja keräsi lyhytohjelmassa 3X bonukset 2A:lla ja 3S:llä. Osa-alueissa hän jäi vielä itseään vanhemmille seurakavereille, mutta lopputulos ensikertalaiselle oli mallikas.

 

Tulokset

Debytantit (29 luistelijaa)

1. Maisa Uutela TL              52,85

2. Elma Kurri TL                 50,82

3. Olivia Luoma EVT           49,78

8. Siiri Tahvanainen EVT     45,83

 

SM-Noviisit (29 sp /28 fs luistelijaa)

1. Meea Männikkö JTL                    98,17  1/1

2. Isabella Laverty LRTL                 90,25  4/3

3. Iida Leinonen LTL                       87,66  14/2

11. Saara Marttila EVT                    81,10  18/9

12. Cecilia Wächter EVT                  80,98  8/13

14. Meri-Vuokko Hannula EVT         78,59  13/14

 

Kisavalkkuna toimineen Hannan kommentit:

Viikonlopun debsien ja SM-Noviisien 1. valintakisa sujui luistelijoidemme osalta oikein hyvin. Kaikki EVT:n luistelijat onnistuivat lauantain kisassa tehden piste-ennätyksiä. Erityisesti Siiri luisteli hienon ohjelman heti lauantaiaamuna pienestä jännityksestä huolimatta. Piruetit huolettivat Siiriä kovasti ennen suoritusta, mutta nehän sujuivat hienosti ja kovalla vauhdilla pyörien! Olivia onnistui vaikeissa elementeissä, vaikka pieni helpotus tulikin ensimmäiseen hyppy-yhdistelmään. Juuri korjattu koreografiakin näytti sujuvalta valmentajan silmiin. 

SM-Noviiseissa Saara, Merkku ja Sessi luistelivat lyhkärin kauniisti ja tyylikkäästi tuomareille esiintyen. Ohjelmiin lipsahtaneista epäonnisista hyppyelementeistä huolimatta kokonaisuudet olivat onnistuneet. Pisteitä tuli mukavasti ja sijoitukset ennen sunnuntain vappiskisaa olivat hyvät. Sessi oli loistavasti lyhkärin jälkeen kahdeksantena. Sunnuntaina huiman nousun teki Saara onnistuen vappiksessa hienosti tehden jälleen enkkapisteet. Merkulle ja Sessille sattui vappikseen kolmoissalchowiin pyllähdys mikä hiukan tietenkin verotti pistesaldoa. Hienoa, että tytöt lähtivät yrittämään vaikeaa kolmoishyppyä vappiksessa. Kaiken kaikkiaan komponenttipisteet (Program component score) eli ”alapisteet” eli ne ”esiintymispisteet” olivat kaikilla hyvät ja parannuksiakin tuli vappiksen osa-alueisiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti toisia valintakilpailuja.

Kisajärjestelyt toimivat oikein hyvin viime hetken koronatiukennuksista huolimatta. Oli hienoa, että yleisön poissaollessa katsomotiloista, oli kuitenkin mahdollista päästä seuraamaan kilpailua livestreamilla etänä. Kiitos tämän mahdollistamisesta Saaran isälle Jari Marttilalle. Järjestävä seura Kotkan Taitoluistelijat huolehtivat hienosti osallistujien turvallisuudesta ja terveydestä muistuttaen turvaväleistä, jakamalla kasvomaskeja heille keillä sellaista ei ollut ja muun muassa aktiivisesti desinfioimalla pukuhuonetiloja.

Kiitos tytöille hienosta viikonlopusta!