Kultainen ansioristi Sirkka Kaipiolle

2.3.2021Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 26.2.2021 EVT:n yksinluistelun päävalmentaja Sirkka Kaipiolle Kultaisen ansioristin. Koko seura onnittelee Sirkkaa lämpimästi!

OKM myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun eritasoisia ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille.

Ansioristi kultaisena voidaan myöntää erityisen suurista ansioista valtakunnallisen liikuntatoiminnan hyväksi tehdystä työstä.

Aiemmin Sirkalle on myönnetty ansiomitali kullatuin ristein vuonna 2015.

Perusteena kultaiselle ansioristille on toiminut mittava ja monipuolinen ura, joka on sisältänyt useita luottamustehtäviä, menestyneitä maajoukkue- ja arvokisavalmennettavia viimeisimpänä tähtinä Emmi Peltonen ja Roman Galay sekä ansiokasta seuratason työtä.

Hakemuksessa Sirkkaa on luonnehdittu seuraavasti:

"Kaipio on erittäin pidetty valmentaja kaikenikäisten luistelijoiden keskuudessa niin seura- kuin maajoukkuetasolla. Sen lisäksi, että hän on erinomainen tekniikkavalmentaja, häntä pidetään poikkeuksellisen kannustavana, positiivisena ja paneutuvana valmentajana. Hän on arvostettu ja pidetty työtoveri ja kollega ylitse seurarajojen. Kaipio iloitsee täysin sydämin yhtä hyvin aluesarjassa omalla tasollaan onnistuneen luistelijan saavutuksista kuin huippuluistelijan arvokisamenestyksestä. Kaipio on oivallinen esimerkki tuloksen tekemisestä luistelijalähtöisellä otteella, joka perustuu nuoren luistelijan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioimiseen sekä ihmisenä että urheilijana."

Itse kultainen arvomerkki toimitetaan Sirkalle myöhemmin.