Vantaalaiset jääurheiluseurat yhteistyöhön

9.6.2010

EVT mukana perustamassa Vantaan Jääurheilun tuki ry:tä

Vantaalaiset jääurheiluseurat, Etelä-Vantaan Taitoluistelijat, Etelä-Vantaan Urheilijat, Kiekko-Vantaa Itä, Kiekko-Vantaa Juniorit, Pirkat, Ringette Walapais, HC Ludwig ja Tikkurilan Taitoluisteluklubi tiivistävät yhteistyötä ja ovat perustaneet Vantaan Jääurheilun tuki ry:n.

Uuden yhdistyksen tarkoituksena on edistää vantaalaista jääurheilua ja -liikuntaa, sen olosuhteita sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa toimimalla vantaalaisten jääurheiluseurojen ja jääurheilun ystävien yhteisenä edustajana. Vantaan Jääurheilun tuki edustaa vantaalaisten seurojen noin 4.000 jääurheilun harrastajaa ja seurojen jäsentä, lasta, nuorta ja aikuista.

Vantaan heikosta jäätilanteesta on puhuttu jo pitkään. 4 kaukaloa 196.000 asukasta kohden on jääkiekkoliiton selvityksen mukaan heikoin 15 suurimman kaupungin joukosta. Selvityksen mukaan + 50 % lisäys eli kaksi kaukaloa, Vantaan jääresursseihin nostaisi Vantaan sijalle kymmenen – ei sen ylemmäs. Jotta päästäisiin valtakunnalliseen keskiarvoon, tulisi lisäratoja/kaukaloja rakentaa 4 kpl, eli tuplata jään määrä, esim. rakentamalla kaksi kahden radan jäähallia. Helsinkiin on viimeisten vuosien aikana rakennettu Malmin ja Salmisaaren jäähallit ja Espooseen viimeksi 2-ratainen halli Leppävaaraan. Helsingissä on nyt 20 ja Espoossa yhteensä 10 jäärataa – ja Vantaalla neljä.

Vantaalla on kysyntää vähintään kahdelle tai jopa neljälle jääradalle (kaukalolle). Jään puutteen takia seurat ovat joutuneet sopeuttamaan toimintaansa ja kaikki halukkaat eivät ole päässeet mukaan. Jääaikojen puute karsii myös harrasteryhmiä, koska edes ”lepakkovuoroja” ei ole tarjolla. Vantaalaiset seurat ostavat lisäjäätä mistä sitä vain saavat; Helsingistä, Espoosta, Tuusulasta, Sipoosta ja Vihdistä. Tämä tarkoittaa vantaalaisille perheille ja vanhemmille melkoisia automatkoja lapsia harjoituksiin kuljetettaessa.

Uuden yhdistyksen tarkoitus on tuoda vantaalaisten jääurheilijoiden ja seurojen ääni kaupungin päättäjien ja poliitikkojen kuuluville sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Petri Tarjamo (EVT). Myös kaupalliset toimijat toivotetaan tervetulleiksi Vantaalle, toteaa Taisto Lännenmäki (Kiekko-Vantaa Itä). Yhdistys toivoo saavansa kannattajajäseniksi vantaalaisen jääurheilun ystäviä. Yhdessä saamme äänemme kuuluville, toteaa Helena Termälä-Himanen, (Ringette Walapais).

Kaupungin jäähallisuunnitelmien vauhdittamisen lisäksi seurojen tavoite on vantaalaisen päätöksenteon muokkaaminen jääurheilulle suotuisammaksi ja sitä kautta jääurheilun kustannusten kurissapitämiseksi ja alentamiseksi myös pitkällä tähtäimellä. Nyt annamme liikaa tasoitusta naapurikaupungeille, toteaa Pertti Hyvönen (EVU).

Lisätietoja: Petri Tarjamo 050 322 7019, petri.tarjamo(at)gmail.com