K3 PAJULAHDESSA PÄIVÄLEIRILLÄ 10.5.2009

29.5.2009

K3 Ryhmäkuvassa
K3 Ryhmäkuvassa
Luovia näkemyksiä ohjelman aloitusasennosta
Luovia näkemyksiä ohjelman aloitusasennosta
Polttopallossakin yhteistyö on voimaa
Polttopallossakin yhteistyö on voimaa
Jättipallon käyttöohjeisiin tutustumassa
Jättipallon käyttöohjeisiin tutustumassa
Patsastelua
Patsastelua
Hauskaa on siivotessakin
Hauskaa on siivotessakin

Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Vantaalta on toinen EVT:n perinteisistä leiripaikoista. Pajulahdessa käydään toukokuussa yhtenä viikonloppuna paitsi viettämässä teholeiriä, niin myös testailemassa omia voimia ja harjoittelemassa pitempää, koko viikon kestävää Kisakallion leiriä varten. Kisakallioon lähtevät kesäkuussa K1 ja K2 sekä isoimmat K3.

Ensisilmäyksellä Pajulahti lunastaa paikkansa lahtena, sijaitseehan liikuntakeskus veden äärellä. Sääkin suosi, tosin luistelijat eivät sitä paljon ehtineet pohdiskella, sillä leirin ohjelma oli sen verran tiukka, sisältäen heti aamusta kaksi jäätä vain puolen tunnin mehutauolla ja heti sen jälkeen voimistelusalia. Mehutaukokin yhdistettiin Nuori Suomi pelisääntöjen tekoon.

Ohjelma

10.00-10.50 jää

10.50-11.20 mehutauko, Nuori Suomi pelisääntökeskustelu (lasten pelisäännöt)

11.20-11.50 jää

11.50-12.10 siirtyminen jäähallilta yhdessä päärakennukseen

12.10-13.00 oheisharjoittelua voimistelusalissa, temppurata kummien johdolla

13.00-14.00 lounas

14.00-14.50 oheisharjoittelua voimistelusalissa, mm. erilaisia pallojumppia erikokoisten pallojen kanssa

Leirin aikana K3 sai kummiluistelijat K1:stä. Kummeilta voi kysellä mitä vain luisteluun liittyvää - ja miksei muutakin. Pajulahdessa kummit olivat mm. valmistelleet yhdessä valmentajien kanssa ensimmäiseen oheisharjotukseen temppuradan, joka sisälsi mm. puomilla tehtäviä erilaisia versioita vaaoista, köysikiipeilyä, erilaisia hyppyratoja, eri versioita kärrynpyöristä, pallonheittoa koriin, leuanvetoja ja vatsalihasliikkeitä. Kummiluistelijat myös suorittivat temppuradan yhdessä K3:sten kanssa tarjoten myös ohjausta ja apua liikkeiden oikeaan suorittamiseen.

Toinen oheisharjoitus koostui mm. jättipallojumpasta, koska se mahdollistaa harjoittelun lattiaa pehmeämmällä alustalla ja siten pienentää jalkoihin kohdistuvaa kuormitusta, joka on taitoluistelulle ominaisissa harjoituksissa muuten varsin suuri. Samalla pallon kanssa tehtävät harjoitteet parantavat tasapainoa ja keskivartalon hallintaa tehokkaasti. Myös punnertamista harjoiteltiin, tosin useimmat joutuvat sitä vielä opettelemaan. Viimeisenä ohjelmanumerona pelattiin polttopalloa periaatteella nopeat jalat, hyvä luistelija – hitaat jalat, keskinkertainen luistelija.

Päivän jo päätyttyä ja hakijoita odotellessa erityistä mielenkiintoa tuntui herättävän se, mitä piruetteja ja hyppyjä kummiluistelijat osaavat ja mitä neuvoja he niiden tekemisestä olivat jo ehtineet antaa jäällä ja muutenkin päivän aikana. Sen verran innoittavaa yhdessä touhuaminen oli ollut, että jo illalla alkoi ahkera korttien askartelu kummeille. Jatkoa seurannee viimeistään Myyrmäen leiriviikolla…