Aikuisten luistelukoulussa vanhakin oppii uusia temppuja!

5.8.2008
Tunneilla opitaan uutta ja kohotetaan kuntoa kukin omien kykyjensä ja jaksamisensa mukaan. Pipojakaan ei pidetä turhan kireällä...

Sunnuntaiaamuisin Myyrmäen jäähallille kerääntyy innokas parinkymmenen hengen joukko luistelusta hurahtaneita aikui-sia. Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden (EVT) aikuisten luistelu-koulussa opitaan luistelemaan ja kohotetaan kuntoa kivalla tavalla, kukin omien kykyjensä ja jaksamisensa mukaan.

Aikuisten tunneilla harjoitellaan monipuolisesti perusasioita kuten esimerkiksi kaaria, liukuja ja sirklausta sekä alkeis-piruetteja. Edistyneemmät harjoittelevat myös kantakäännök-siä, kaksoiskolmosia, valssihyppyjä ja linjeerauksia sekä kaikkein vaativampana muodostelmaluistelun alkeita.

Aikuisten luistelukoulutoiminta on kehittynyt EVT:ssä vuosien saatossa varsin paljon - alkuaikoina luisteltiin kaukalonpuolik-kaalla vain talvikauden aikana, mutta jo ensimmäisenä vuonna halukkaille annettin mahdollisuus olla mukana myös Last Steps -muodostelmajoukkueen kevätjäillä. Seuraavana keväänä aikuisharrastajilla olikin jo omat jääharjoitukset sekä niiden myötä kunto-oheiset urheilukentällä. Toisella kaudella mukaan tulivat venyttelyt heti jäävuoron jälkeen. Mutta sekään ei innostuneille aikuisharrastajille riittänyt ja pian seura järjesti heille vielä omat balettivuorotkin!

Ryhmällä on oma "maskotti" (mikä-sen-nimi-nyt-taas-olikaan) ja pari "jengi-iltaakin" on pidetty vuosittain. Leirillä ryhmä ei sentään vielä ole ollut, mutta monen mielessä jo häämöttää kenties tehopäivä Kisakalliossa urheilun ja hauskanpidon merkeissä...

Aikuisten luistelukouluryhmässä on karkeasti jaettuna kolmen-laisia harrastajia: jotkut kokeilevat yhden kauden ja se riittää heille, joillakin veri vetää takaisin harrastuksen pariin vuoden tai parin tauon jälkeen, mutta on paljon niitäkin, jotka ovat olleet remmissä ryhmän perustamisesta lähtien. Ikäjakauma on pääasiassa keski-iän molemmin puolin, tosin jotkut aloitta-vat varsin nuorina eivätkä toiset malta vetäytyä sukankudon-taan eläkeiässäkään! Eksoottisen ripauksen porukkaan tuovat eri kansallisuuksien ja sukupuolten edustajat.

Aikuisryhmästä on ponnistettu eteenpäinkin. Joka kauden päätteeksi taitavimmat ehdokkaat ovat osallistuneet, osa läpäissytkin, aikuisten Last Steps -muodostelmaluistelujoukku-een testiluistelut ja päässeet jopa kilpailemaan ja siten myös mitalien makuun. Suurin osa kuitenkin harrastaa lajia vain harrastamisen ilosta ilman kilpailullisia tavoitteita.

Pipoa ei tässä ryhmässä pidetä turhan kireällä - hauskaa on ollut ja epäilemättä naurua ei pidätellä jatkossakaan! Terve-tuloa mukaan!

Aikuisten luistelukoulu harjoittelee sunnuntaiaamuisin klo 08.00-09.00 Myyrmäen jäähallissa. Luistelukoulut starttaavat taas syyskuun alussa viikolla 36.

Ilmoittautumislomake