ISU:n kongressi

4.6.2008

Kansainvälisen Luisteluliiton (ISU) kongressi pidetään tänä vuonna Monacossa 15.-21.06.2008. Kongressissa ISU:n 83 jäsenliittoa äänestävät mm. sääntömuutoksista.

Kansainvälinen luisteluperhe kokoontuu jälleen yhteen päättämään ISU:n alaisten kilpailulajien säännöistä seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Monacossa kesäkuun puolivälissä alkavassa kongressissa äänestetään taito- muodostelma-, pika- ja short track -luistelun mahdollisista sääntömuutoksista maiden lajiliittojen ehdotusten sekä kunkin lajin ISU:n teknisen komitean esitysten pohjalta.

Kongressin uusista päätöksistä ja muutoksista tiedotetaan pitkin kesää Kansainvälisen Luisteluliiton internetsivuilta löytyvissä Communicationeissa ja Clarificationeissa.

Merkittävimpiä äänestyskohteita suomalaisnäkökulmasta ovat mm. paljon keskustelua jo etukäteen herättäneet muodostelmaluistelun kilpasarjojen mahdolliset ikärajamuutokset.

Suomesta kongressiin osallistuvat Suomen Taitoluisteluliiton (taito- ja muodostelmaluistelu) sekä Suomen Luisteluliiton (pika- ja short track -luistelu) edustajat.

Kansainvälinen Luisteluliitto     Kongressin agenda