Jäät kutsuvat...

17.7.2007

Syksy ja harjoitukset lähestyvät vauhdilla - nyt on taas aika painaa mieliin muutamia antidopingiin, lisensseihin ja harjoitteluun liittyviä tärkeitä asioita.

- Suomen Antidopingtoimikunta ry (ADT) on tehnyt muutamia päivityksiä Kielletyt lääkeaineet ja -menetelmät urheilussa -julkaisuunsa ja ne ovat luettavissa ADT:n internetsivuilta. Viimeisimmät päivitykset löydät kätevästi myös tästä linkistä.

- TUE -erivapausmenettely eli luvan hakeminen kiellettyjen aineiden listalla olevan lääkeaineen käytölle säilyy kaudella 2007-2008 samanlaisena kuin edelliselläkin kaudella. Lisätietoa erivapausmenettelystä löytyy täältä. Mikäli olet epävarma käytännöistä, kysy aina neuvoa joko valmentajaltasi, Taitoluisteluliitosta tai Suomen Antidopingtoimikunnasta!

- Kansainvälisen Luisteluliiton (ISU) antidopingsäännökset ja tiedot dopingtestauksen käytännöistä ovat saatavissa englanninkielisinä täällä (Communications no. 1447 ja 1448).

- Suomen Taitoluisteluliiton lisenssit kaudelle 2007-2008 tulivat myyntiin 14.06.2007. Ohjeita lisenssin ostoon löydät täältä. Mikäli olet epävarma siitä, mikä lisenssi sinulle parhaiten sopiin, tarkista asia tästä linkistä tai kysy neuvoa valmentajaltasi tai Suomen Taitoluisteluliitosta. On tärkeää muistaa, että kaikilla liiton alaisiin kilpailuihin osallistuvilla luistelijoilla on oltava asianmukainen lisenssi!

- Viimeisimmät tiedot ISU:n kansainvälisistä kilpailuista kaudelle 2007-2008 löytyvät yksinluistelun osalta tästä linkistä ja muodostelmaluistelun osalta täältä. Viimeisin versio kotimaisesta kilpailukalenterista löytyy täältä (päivitetty 21.06.2007).

- Muistathan huolehtia harjoitusvarusteesi, luistimesi jne. käyttökelpoiseen ja siistiin kuntoon hyvissä ajoin ennen harjoituskauden alkua! Esimerkiksi Myyrmäen jäähallilla taitoluistimia teroittaa Luistinhuolto Erkki Asikainen, puh. 09-533 274 (klo 17 jälkeen), puh. koti 09-876 4642.

- EVT järjestää 10.-11.11.2007 muodostelmaluistelun SM -sarjojen kauden avauskilpailun LänsiAuto Areenalla Espoossa. Tapahtumaan osallistuu useita satoja luistelijoita sekä tuhansia katsojia. Tarvitsemme runsaasti vapaaehtoisvoimia kilpailun järjestelytehtäviin - viimeinen ilmoittautumispäivä on 01.09.2007. Ilmoittautumislomake löytyy täältä.

- Luistelukoulut aloittavat toimintansa Myyrmäessä 19.08.2007 ja Klaukkalassa 18.08.2007. Olemme saaneet kesän mittaan jo runsaasti ennakkoilmoittautumisia, joten kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian ja näin varmistaa paikkansa haluamaansa ryhmään. Linkki luistelukoulun sähköiseen ilmoittautumislomakkeeseen löytyy tästä.

- Alle 15 -vuotiaat luistelukoululaiset eivät tarvitse omaa lisenssiä tai vakuutusta, vaan seura hoitaa vakuuttamisen luistelukoululaisen puolesta ns. ryhmävakuutuksena. Lisätietoa luistelukouluvakuutuksesta täällä. Vanhempien luistelukoululaisten, lähinnä teinien ja aikuisten, osalta ohjaajat neuvovat ns. harrastajalisenssin hankinnassa.