Ice Steps neljäs muodostelmaluistelun 2. SM -valintakilpailussa

4.1.2007

Juniorijoukkueemme Ice Steps osallistui viikonloppuna Helsingissä luisteltuun muodostelmaluistelun toiseen SM -valintakilpailuun.

Helsingin Luistelijat ry (HL) isännöi 06.-07.01.2007 muodostelmaluistelun SM -sarjojen toista valintakilpailua Helsingin vanhassa jäähallissa. Kilpailuun oli ilmoittautunut 13 SM -juniorijoukkuetta ja 4 SM -seniorijoukkuetta.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita (EVT) junioreiden sarjassa edusti Ice Steps, joka sijoittui kilpailussa hienosti neljänneksi yhteispistein 151,15. Joukkue oli neljäs myös lyhytohjelman jälkeen. Vapaaohjelmassa etelä-vantaalaiset keräsivät juniorikilpailun kolmanneksi korkeimmat tekniset elementtipisteet. Kilpailun voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic (167,22) ja toiseksi sijoittui Joensuun Katajan Les Miracles (163,84).

Tässä toisessa valintakilpailussa ratkaistiin lopullisesti edustajat junioreiden epäviralliseen MM -kilpailuun, World Challenge Cupiin, joka luistellaan tänä vuonna Englannin Nottinghamissa. Suomen Taitoluisteluliitto valitsi liittohallituksen kauden alussa määrittelemän kerroinjärjestelmän mukaisesti Suomen edustajiksi Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintasticin ja Joensuun Katajan Les Miraclesin. Ice Steps sijoittui kerroinjärjestelmässä kolmanneksi ja jäi näin täpärästi MM -koneesta ollen virallinen MM -varajoukkue, mikäli kahdelle kisoihin valitulle joukkueelle tulisi esteitä osallistua kilpailuun.

Haasteita etelä-vantaalaisille kuitenkin vielä riittää roppakaupalla, sillä Ice Steps edustaa Suomea parin viikon päästä Tsekissä käytävässä Prague Cupissa. Junioreiden sarjaan on ilmoittautunut parikymmentä joukkuetta ympäri maailmaa, joukossa mm. viime vuoden MM -kolmonen, USA:n Chicago Jazz sekä MM -nelonen, Kanadan Gold Ice.

Tulokset

Ice Steps -joukkueesta on juttu torstain 04.01.2007 Helsingin Sanomissa. Rekisteröityneet käyttäjät voivat käydä lukemassa nettiversion jutusta täällä.