Taitoluistelun SM -kilpailut

10.12.2006

Mikkelissä kilpailtiin viikonloppuna taitoluistelun vuoden 2007 Suomenmestaruuksista. Seuramme kasvatti Jonna Kinnunen oli hienosti 12:s.

Mikkelin Luistelijat ry (ML) järjesti 09.-10.12.2006 taitoluistelun vuoden 2007 SM -kilpailut Mikkelissä. Kilpailusarjoina olivat SM -seniorinaiset ja -miehet, SM -junioritytöt ja  -pojat sekä jäätanssi.

Varsin kovatasoisessa SM -juniorityttöjen kilpailussa oli mukana myös Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Jonna Kinnunen (kuvassa). Ensikertalaisena Jonna suoritui urakastaan upeasti - lyhytohjelmassa hän luisteli kuudenneksi ja yhteispisteissä sijoitus oli 12:s. Pisteitä Jonna keräsi yhteensä 87,59. Sarjaan oli selviytynyt karsintojen kautta 21 kilpailijaa. Edellisen kerran EVT:n edustaja on selviytynyt SM -kisoihin melkein vuosikymmen sitten. Juniorityttöjen kilpailun ylivoimainen voittaja oli Espoon Jäätaitureiden Jenni Vähämaa. Jenni taituroi itselleen peräti 116,49 pistettä.

Kisojen kenties mielenkiintoisin kamppailu käytiin SM -seniorinaisten sarjassa, jossa paremmuudesta kamppailivat suuret tähtemme Susanna Pöykiö, Kiira Korpi ja Alisa Drei sekä lukuisa joukko nuoria haastajia. Kilpailun selvään voittoon luisteli Susanna Pöykiö (156,36). Voittajan takana käytiin tiukkaa kamppailua, joka päättyi Espoon Jäätaitureiden Laura Lepistön hyväksi. Laura kaappasi hopeamitalin pistein 142,71 ja jätti taakseen sekä Alisa Drein (140,32) että Kiira Korven (134,88).

Miesten sarjan etukäteen nimekkäin osallistuja Ari-Pekka Nurmenkari piti pintansa nuoria haastajia vastaan ja voitti miesten Suomenmestaruuden ylivoimaisesti pistein 165,22. Valtter Virtanen oli toinen (144,62).

Jäätanssissa seuramme muodostelmaluistelun SM -juniorijoukkue Ice Stepsin entinen luistelija, Janna Hujanen, voitti juniorisarjan mestaruuden yhdessä parinsa Ossi Kanervon kanssa.

Tarkemmat tulokset löytyvät täältä.