Kiira Korpi Finlandia Trophyn ykkönen

8.10.2006Vantaan Tikkurilassa järjestetty Finlandia Trophy on yksinluistelun kauden merkittävin kansainvälinen tapahtuma Suomessa. Naisten sarjan voittajaksi nousi tänä vuonna Kiira Korpi.

Suomen Taitoluisteluliitto järjesti Vantaalla, Tikkurilan Valtti -areenalla kansainvälisen Finlandia Trophy -kilpailun 06.-08.10.2006. Kilpailusarjoina tänä vuonna olivat naiset ja miehet. Lisäksi tarjolla oli upea näytös, joka toimi oivana läpileikkauksena suomalaiseen taitoluisteluun. Mukana kilpailussa olivat kaikki maamme eturivin luistelijat - naisten sarjassa Kiira Korpi (Tappara), Susanna Pöykiö (OLK), Alisa Drei (RTL) ja Niina Laksola (Tappara). Miesten sarjassa edustajamme olivat Ari-Pekka Nurmenkari (TTK) ja Valtter Virtanen (HSK).

Lauantain lyhytohjelmakilpailun naisten sarjassa Suomi nappasi hienon kolmoisjohdon vakuuttavasti Susanna Pöykiön johdolla - sunnuntain vapaaohjelmassa kaikki suomalaisluistelijat kuitenkin hieman epäonnistuivat suorituksissaan. Kilpailun ykkönen oli Kiira Korpi ennen Susanna Pöykiötä ja Unkarin Julia Sebestyenia. Alisa Drei oli neljäs.

Miesten kilpailu oli Venäjän ja USA:n tiukkaa kaksin-kamppailua. Kilpailun lopulta voitti USA:n omintakeisen ja vauhdikkaan tyylin omaava Jeremy Abbott, vanavedessään Venäjän ryhdikäs Alexander Uspenski. Kolmas oli Igor Dobrin ja neljäs Andrei Lutai. Tämä Pietarissa harjoitteleva Alexei Mishinin suojatti oli miltei täydellinen kopio mestariluistelija Evgeni Plushenkosta sekä olemukseltaan että luistelutyyliltään. Suomalaisedustajilla eivät hypyt vapaaohjelmassa oikein kulkeneet toivotulla tavalla ja pisteissä jäätiinkin reippaasti kärjestä.

Näytös pidettiin lauantaina miesten ja naisten lyhytohjelma-kilpailujen välissä. Näytöksessä nähtiin mm. lupaava nuori yksinluistelija, neljä aloittelevaa jäätanssiparia sekä kaksi maailman huipulla olevaa muodostelmaluistelun SM-seniorijoukkuetta - Rockettes ja Marigold IceUnity. Rockettesin teemana oli "Blues of the Night" ja Marigold luisteli Lordin "Hard Rock Hallelujah" -kappaleen tahtiin. 

Myös EVT antoi oman panoksensa kisajärjestelyihin - seuramme nuoret yksinluistelijat Saara Astola, Niina Kinnunen, Petra Stolt ja Ida Ticklén olivat saaneet kunnian toimia kilpailun kukka- ja roskatyttöinä. Kuvassa onnelliset tytöt onnistuneen urakan päätteeksi.

Tarkemmat tulokset löytyvät kisasivuilta.