Vieraita Puolasta ja Kanadasta

6.3.2006

EVT:n joukkueet saivat yllätysvieraita viikonlopun harjoituksiinsa, kun Puolan ja Kanadan maajoukkueet saapuivat Steppien harjoituksiin.

Muodostelmaluistelun junioreiden epävirallinen maailman-mestaruuskilpailu, World Challenge Cup for Juniors, luisteltiin 03.-05.03.2006 Helsingin jäähallissa. Kilpailu kokosi Helsinkiin parisenkymmentä muodostelmajoukkuetta ympäri maailmaa - luonnollisesti myös EVT:n joukkueet olivat innolla seuraamassa kilpailua koko viikonlopun ajan mitä omilta harjoituksiltaan ehtivät.

Sunnuntaina kilpailun jälkeen joukkueemme saivat yllätysvieraita Harwall -areenan harjoituksiinsa, kun Puolan joukkue Amber Dance valmentajineen, huoltajineen ja joukkueenjohtajineen saapui seuraamaan harjoituksia. Mukana oli myös puolalainen muodostelmaluistelutuomari. Katsomossa nähtiin lisäksi joukko Kanadan joukkueen Gold Icen luistelijoita, jotka uteliaina katselivat EVT:n noviisi- ja juniorijoukkueiden treenejä.

Juniorijoukkue Ice Stepsin harjoitusvuorolla myös puolalaiset pääsivät jäälle luistelemaan yhdessä Steppien kanssa. Videokamerat surisivat, kädet kävivät ja iloinen puheensorina täytti hallin puolalaisten kysellessä vinkkejä omaan harjoitteluunsa. Valmentaja Nina Korpikoski pistikin Amber Dancen luistelijat koville - tunti aloitettiin hikisillä perusluisteluharjoitteilla, joiden jälkeen keskityttiin askeltekniikkaan ja lopuksi kuvioiden oikeaoppisiin liikutuksiin. Puolalaisluistelijat olivat harjoituksista niin innoissaan, että "uhkasivat" jopa muuttaa Suomeen harjoittelemaan!

Amber Dancen valmentaja Teresa Weyna on itse entinen kansainvälisen tason jäätanssija, mutta on innokas tutustumaan muodostelman saloihin ja kehittämään lajia edelleen Puolassa. Vierailu antoi Amber Dancelle varmasti uutta intoa harjoitteluun!