Ice Steps viides ennätyspisteillään SM-sarjojen 2. valintakilpailussa

8.1.2006

Muodostelmaluistelun SM-senioreiden ja -junioreiden 2. valintakilpailu käytiin Espoossa. EVT:n Ice Steps sijoittui kovatasoisessa kilpailussa viidenneksi uudella piste-ennätyksellään.

Helsingin Taitoluisteluklubi ry (HTK) järjesti Espoon LänsiAuto Areenalla muodostelmaluistelun SM-senioreiden ja -junioreiden toisen valtakunnallisen valintakilpailun 07.-08.01.2006. Kilpailuun osallistui neljä seniorijoukkuetta ja 12 juniorijoukkuetta - mukana junioreiden kisassa oli myös Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Ice Steps (kuvissa).

Lyhytohjelman jälkeen Ice Steps oli viidentenä. Vika sähköisessä tuloslaitteistossa aiheutti kilpailun pisteiden tarkistuksen - useammalla juniorijoukkueella sekä suorituspisteet että sijat vaihtuivat vielä kisan jälkeen. Ice Steps nousi lyhytohjelman tuloslistalla kuudennelta sijalta viidenneksi yhteispistein 27,93. Epätarkkuudet arvosteltavien elementtien askelsarjojen suorituksissa pudottivat ohjelman elementtipisteet alhaisiksi (8,99), mutta osa-aluepisteissä joukkue keräsi mukavat 19,94 pistettä.

Vapaaohjelmassa joukkue paransi selvästi suoritustaan, mutta vieläkin usean elementin askelsarjojen suorittamiseen jäi hiottavaa. Ice Steps kokosi yhteispisteiksi hienot 99,05 pistettä, mikä on joukkueen uusi piste-ennätys. Ice Stepsien vapaaohjelman elementtipisteet olivat kilpailun neljänneksi korkeimmat, 30,19. Vapaaohjelman kokonaispisteet olivat 71,12. Junioreiden kilpailun voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic.

Muodostelmaluistelun seniori- ja juniorisarjojen SM-mitalit ratkotaan 25.-26.02.2006 Helsingin jäähallissa.

Kisasivut