Ice Steps viides 1. valintakilpailussa Espoossa

6.11.2005

Espoossa luisteltiin muodostelman SM-tason kauden ensimmäinen valintakilpailu. Lyhytohjelman jälkeen EVT:n SM-juniorijoukkue Ice Steps oli kolmennella sijalla ja lopputuloksissa joukkue oli viides.

SM-senioreiden ja  -junioreiden ensimmäinen valintakilpailu käytiin LänsiAuto Areenalla 05.-06.11.2005. Lauantaina luisteltiin lyhytohjelmat ja sunnuntaina olivat vuorossa vapaaohjelmat. Kisoihin oli ilmoittautunut 12 SM-juniorijoukkuetta ja 4 SM-seniorijoukkuetta.

Mukana kisassa oli myös EVT:n Ice Steps (kuvassa). Lyhytohjelman jälkeen Stepit olivat hienosti kolmantena pistein 30,44. Ohjelmassa oli vähennyksiä 1,30 pistettä. Vapaaohjelmassa joukkueella oli huonoa onnea ja vähennyksiä tuli sekä kaatumisista että elementeistä, joiden tasot laskivat epäonnistumisten myötä reippaasti. Vapaaohjelmassaan Stepit keräsivät 58,69 pistettä. Junioreiden kisan voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic, jonka esitys oli hallittu ja lähes virheetön kokonaisuus. Toiseksi sijoittui Helsingin Luistelijoiden Musketeers ja kolmanneksi Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique, joka onnistui vapaaohjelmassaan teknisten elementtien osalta hyvin.

Seniorisarjan kilpailun voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes. Toiseksi sijoittui Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity ennen Helsingfors Skridskoklubbin Team Uniquea.

Kisoissa ratkaistiin edustuspaikat kauden kansainvälisiin kilpailuihin. Tulokset vaikuttavat myös kuluvan kauden arvokisavalintoihin. Kilpailut järjesti Espoon Taitoluisteluklubi. Muodostelmaluistelun osalta kisoissa käytettiin ensimmäistä kertaa ISU:n uutta arviointijärjestelmää Suomessa.

Lisätietoja kilpailuista sekä tarkemmat tulokset saat kisasivuilta.