EVT:n luistelijat mukana uudessa Kummeli –elokuvassa

27.9.2005

Syyskuisena maanantaiaamuna Klaukkalan jäähallille kokoontui EVT:n kilpaluistelijoita ja heidän vanhempiaan uuden Kummeli -elokuvan ”Kummelin Jackpot” kuvauksiin.

”Kummelin Jackpot” kertoo isästä, joka yrittää hankkia rahat tyttärensä luisteluharrastukseen liittyvää Kanadan -matkaa varten. Isää elokuvassa esittää Heikki Silvennoinen ja tytärtä Mervi Takatalo. SM-junioreissa tällä kaudella kilpaileva EVT:n luistelija Jonna Kinnunen sai stunttina esittää tyttären luistelukohtaukset - juniori Hanna Honkonen puolestaan esitti Krisse-nimistä luistelijatyttöä. Myös muut kilparyhmäläiset osallistuivat luisteluharjoituksiin vanhempien ja sisarusten seuratessa harjoituksia katsomosta.

Kilparyhmä ykkösen luistelijan Satu Orasniemen mielestä ilmapiiri kuvauksissa oli mahtava. Vaikeinta Sadun mukaan oli hyppyjen ajoittaminen ja sijoittaminen juuri oikeaan paikkaan näyttelijän ja kameroiden väliin. Hauskana yksityiskohtana kuvauspäivästä Sadulle jäi mieleen valmentajaa esittäneen Jukka Rasilan mätkähdys jäälle kesken kuvausten.

Milla-Maaria Parttimaa puolestaan kertoo, että menisi ilman muuta uudelleenkin elokuvaan avustajaksi, jos siihen tarjoutuisi tilaisuus - niin mukavaa kuvauksissa oli. Ainoina miinuksina Millis mainitsee oman vuoron odottelun kylmässä hallissa sekä samojen kohtausten kuvaukset moneen kertaan.

Päivän aikana luistelijoille tarjoutui mahdollisuus päästä jäälle ihan oikeisiin harjoituksiinkin, kun kuvausryhmä oli kuvaamassa hallin parkkipaikalla ja jää oli tyhjillään. Eve Uimonen veti K2 -luistelijoille harjoitukset ja pyöripä jäällä muutamia Last Steps-muodostelmajoukkueessa ja aikuisten luistelukoulussa luistelevia vanhempiakin!

"Kummelin Jackpot" saa ensi-iltansa helmikuussa 2006 ja sen ohjaa Pekka Karjalainen.