SM-senioreiden ja SM-junioreiden 1. valintakilpailu

25.9.2005


SM-senioreiden ja SM-junioreiden 1. valintakilpailu luisteltiin 24.-25. syyskuuta Helsingin Pirkkolassa. EVT:n Jonna Kinnunen oli junioreiden kilpailussa neljästoista.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden SM-juniorit Jonna Kinnunen (kuvassa) ja Mari Aulio osallistuivat 24.-25.09.2005 Helsingin Pirkkolassa luisteltuun SM-senioreiden ja SM-junioreiden ensimmäiseen valintakilpailuun. Naisten sarjassa kilpailijoita oli 5, miesten sarjassa 4, tytöissä 37 ja pojissa 6. Kilpailussa käytettiin ISU:n uutta arviointijärjestelmää (Code of Points).

Lauantain lyhytohjelman jälkeen Jonna Kinnunen oli upeasti kuudentena. Mari Aulion sijoitus oli 36:s. Vapaaohjelmaan pääsi 24 parasta luistelijaa. SM-juniorityttöjen kisaa johti lyhytohjelman jälkeen Espoon Jäätaitureiden Jenni Vähämaa.

Vapaaohjelmassa Jonna luisteli kuumassa ryhmässä. Jännitys näkyi hieman Jonnan suorituksessa, mutta hän yritti silti rohkeasti tehdä hypyt kaikkine kierroksineen. Piruetit Jonnalla pyörivät hyvin ja luistelu oli kauniin pehmeää. Jonna sijoittui lopputuloksissa neljänneksitoista yhteispistein 85.63. Suoritus oli erinomainen, sillä tämä on Jonnan ensimmäinen vuosi SM-junioreissa. Kilpailun voitti Espoon Jäätaitureiden Jenni Vähämaa.

Tästä ensimmäisestä valintakilpailusta SM-paikan sai yhdeksän parasta juniorityttöä. Toisessa valintakilpailussa Mikkelissä valitaan seuraavat yhdeksän luistelijaa Tampereella joulukuun puolivälissä pidettäviin Suomenmestaruuskilpailuihin.

Tulokset