Ice Steps viides ja Steps on Ice neljäs SM-junioreiden ja -senioreiden 1. valintakilpailuissa

14.11.2004

Suomen parhaat muodostelmajoukkueet avasivat kautensa Joensuussa 13.-14.11.2004. SM-junioreiden sarjassa kilpailevia joukkueita oli kolmetoista ja SM-senioreiden sarjassa viisi.  Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita kilpailuissa edustivat SM-juniorijoukkue Ice Steps (ylempi kuva) ja SM-seniorijoukkue Steps on Ice (alempi kuva).

Lyhytohjelman jälkeen Ice Steps oli kuudentena, mutta joukkueen onnistui nousta hienosti menneen vapaaohjelmansa ansiosta viidennelle sijalle. Joukkueen vapaaohjelman teema ja musiikki on poimittu elokuvasta Viimeinen Samurai. SM-junioreiden kilpailun voitti odotetusti Helsingin Luistelijoita edustava Musketeers, joka oli myös lyhytohjelman paras. Toiseksi sijoittui Team Mystique, Helsingfors Skridsko Klubb, ja kolmanneksi hieman yllättäen Les Miracles, Joensuun Kataja.

Steps on Ice oli kovatasoisessa SM-senioreiden kilpailussa neljäs. Joukkueen dramaattinen ja vauhdikas vapaaohjelma kertoo hylätyssä kartanossa vaeltavista sieluista - ohjelman musiikki on elokuvasta Van Helsing. Vantaalaisjoukkue oli neljäntenä myös lyhytohjelman jälkeen. EVT:n muodostelmajoukkueita valmentavat Saara Pulkkinen ja Nina Mäntylä.

SM-senioreiden kisassa ykköspaikan sekä lyhyt- että vapaaohjelmissa lunasti odotetusti Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity, joka on myös lajin hallitseva maailmanmestari. Toiseksi sijoittui Helsingfors Skridsko Klubbin Team Unique ja kolmanneksi viime kauden MM-pronssimitalijoukkue, Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes. SM-junioreiden ja -senioreiden ensimmäisen valintakilpailun järjesti Joensuun Kataja. Kilpailuissa käytettiin vanhaa tuttua 6,0-arviointijärjestelmää.

Linkki kisasivuille: http://joensuunkataja.fi/taitoluistelu/