EVT:n perustajan, Jane Erkon muistolle

17.3.2014

Jane Erkko
Jane Erkko

Sanoma Osakeyhtiön hallituksen pitkäaikainen jäsen Jane Erkko kuoli sunnuntai-iltapäivällä 16. maaliskuuta kotonaan Helsingissä. Hän oli 78-vuotias, syntynyt Helsingissä 9. maaliskuuta 1936.

Aatos ja Jane Erkko (kuvassa) esittivät 1970-luvun lopulla Etelä-Vantaan Urheilijoiden (EVU) jääkiekkojaoston puheenjohtajalle Pentti Takalalle ajatuksen taitoluisteluseuran perustamisesta Etelä-Vantaalle. Erkkojen ajatus toimi alkusysäyksenä Etelä-Vantaan Taitoluistelijat ry:n (EVT) synnylle. EVT aloitti toimintansa 1,5 tunnin jääajalla Tikkurilan jäähallissa, vuonna 1979. Jo vuonna 1983 jäsenmäärä oli noussut yli neljänsadan.

Kaudella 1992-93 EVT valittiin Suomen parhaaksi taitoluisteluseuraksi. Tänä päivänä EVT:läiset luistelevat Vantaan ja pääkaupunkiseudun muissa halleissa 50-60 tuntia viikossa, tarjoten lapsille ja aikuisille hyvän harrastuksen ja terveellisen elämäntavan.

Jane Erkko oli valtava vaikuttaja siihen, missä taitoluistelu, muodostelmaluistelu ja EVT tänä päivänä sijaitsevat Suomen ja maailman luistelukartalla.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijat kiittää niin Aatos kuin Jane Erkkoa suuresta sydämestään lajille ja ottaa osaan perheen suruun.

 

Linkki Helsingin Sanomien artikkeliin