A-aloituskisat käynnistivät kilpakauden

5.9.2020


Olivia Luoma upeasti hopealle Debytanttien sarjassa!

Debytanttien sekä SM-noviisien ja -junioreiden A-aloituskilpailu käynnisti vihdoin yksinluistelijoiden kilpakauden koronaviruksen varjostaman kevään ja kesän jälkeen. Aloituskilpailut ovat alkavalla kaudella käyttöön otettu kilpailutapahtuma, joiden tarkoituksena on taata kaikille luistelijoille kisakokemusta ennen valinta- ja lohkokilpailuja. Tänä viikonloppuna käyty kilpailu järjestettiin kahden seuran, Helsingin taitoluisteluklubin ja Helsingin taitoluisteluakatemian, yhteistyönä.

 

Perjantai 4.9.2020, Kaarelan jäähalli

Debytantit (20 kilpailijaa)

1. Minttu Hirvonen, HTK: 52,85

2. Olivia Luoma, EVT: 48,97

3. Aurora Ihamäki, RauTl: 45,94

 

Hanna-valmentajan kommentit:

Olivia aloitti kisakauden luistelemalla oikein pirteän kokonaisuuden. Iloisesti esiintyen Olivia teki ohjelmaan vinhasti pyörivät piruetit sekä napakat hyppyelementi. Myös ohjelman ensimmäinen hyppy eli vaikea kaksoisaxel onnistui hienosti!

Olivia: Omasta mielestäni oli kyllä ihan hyvä suoritus ja oli kivaa! Etukäteen jännitti mutta kun päästiin paikanpäälle tekemään, niin sitten ei enää jännittänyt.

 

Lauantai 5.9.2020, Oulunkylän jäähalli

SM-Noviisit, LO (24 kilpailijaa)

1. Anna Bergström, HTK: 36,86

2. Pihla Bergman, HTK: 36,10

3. Mette Grusander, TRT: 34,10

10. Cecilia Wächter, EVT: 26,78

13. Saara Marttila, EVT: 25,84

 

Ella-valmentajan kommentit:

Sekä Sessi että Saara luistelivat ehjät kokonaisuudet. Suorituksista löytyi paljon positiivista, mutta toki myös petrattavaa kauden tuleviin kisoihin. Sessin harjoitusrutiini auttoi viemään ohjelman läpi vaikka jää tuntuikin tahmealta ja vauhti jäi normaalia pienemmäksi. Positiivista oli ehjä kokonaisuus, johon ei tullut suurempia virheitä. Saara puolestaan sai pidettyä pään kylmänä ja suoriutui hyvin niistä elementeistä, jotka hän hallitsee hyvin. Kaksoisaxel päätyi jään pintaan, mutta ohjelma ei muuten kärsinyt suuremmista virheistä ja Saaran esitys piti hienosti pintansa. Molemmilla tytöillä oli prikulleen samat osa-aluepisteet.

 

Kuvat: Jenni Luoma & Jari Marttila