Hanna Kaipio - Luistelukouluvastaava ja yksinluisteluvalmentaja esittäytyy

20.2.2017

Yksinluistelu-urani alkoi aikoinaan 2,5 –vuotiaana äitini tuodessa minut ”päivähoitoon” jäähallille. Äitini Sirkka oli tuolloin EVT:ssa valmentajana ja minä haahuilin jäällä laitoja pitkin muiden harjoitellessa taitoluistelua. Ei kuitenkaan aikaakaan kun jo onnistuivat kaaret, käännökset, piruetit ja hypähdykset minultakin.

Ensimmäinen kevätnäytös, jonka muistan, on kevään 1990 Pieni Hengetär, jossa esiinnyin punaisessa ”perhosasussa”. Tuolloin olin jo melkein viisi -vuotias. Kaiken kaikkiaan EVT:ssa tuli vietettyä innostavia, iloisia ja opettavaisia vuosia noin 10, jonka jälkeen jatkoin luistelua uudessa vasta perustetussa Myyrmäessä toimineessa Hopeaterät Ry –seurassa.

EVT:sta Hopeateriin siirtyneen valmentajani Anuliisa Uotilan oppien ja kannustuksen avulla jatkoin kilpailemista aina silloisiin kokelaisiin (nyk. noviisit) asti. Oman luistelu-uran päätyttyä selkävammaan ja kilpailuinnon laantumiseen pääsin jatkamaan rakasta harrastustani ohjaamisen parissa. Hopeaterissä aloitin luistelukoulussa 14 –vuotiaana ohjaamaan kaiken ikäisten harrastajien ryhmiä aina tenavista aikuisiin. Myöhemmin olen toiminut muun muassa Tikkurilassa, Mäntsälässä, Järvenpäässä sekä Kauniaisissa luistelukouluissa ohjaajana tai kehitysryhmien vastuuohjaajana. Tämän lisäksi olen päässyt myös viimeisten vuosien aikana tekemään paljon töitä kilparyhmien kanssa oheis- ja jääharjoituksissa.

Koulutukseltani olen yksinluistelun 1. tason valmentaja ja aikeena olisi jatkaa kouluttautumista tänä keväänä 2.tasolla.

Tällä kaudella tapahtui niin sanotusti paluu juurille, sillä minulle tarjoutui mahdollisuus palata kasvattajaseuraani valmentajan ja luistelukouluvastaavan roolissa. Innoissani otin tietenkin paikan vastaan! Vaikka pääasiallisesti olenkin vaeltanut seurojen välillä lähinnä valmentajaäitini johdattamana, koen sen vain hyvänä asiana. Olen matkan varrella saanut paljon kokemusta, hyvää oppia ja käytännön neuvoja sekä päässyt tutustumaan eri seurojen toimintaan.

Koen, että meillä on EVT:ssä hyvä valmentajatiimi ja hyvä yhteishenki kaikkien seuran jäsenten välillä, tämä jos mikä motivoi ja innostaa työssä. Tätä samaa positiivista henkeä ja iloista mieltä onkin mukava jakaa eteenpäin luistelukoulussa ja omien opetustuntien aikana. Mielestäni on hienoa, että EVT pystyy tarjoamaan laajasti toimintaa kaiken ikäisille ja tasoisille luistelijoille ja luistelijanaluille. Luistelu on lajina mielenkiintoinen, ihmistä kokonaisvaltaisesti kehittävä, ilmaisullinen laji, jota suosittelen ehdottomasti ainakin kokeilemaan!

Kevätkausi on hiljalleen jo puolivälissä ja luistelukoulummekin alkavat kohtapuoleen valmistautua vuotuiseen kevätnäytökseen. Mikähän se onkaan tänä vuonna? Mahdetaanko tarvita punaista perhosasua?

Aurinkoista kevättä kohden!

Hanna