Muodostelmaluisteluvalmentajamme Saima Paloranta esittäytyy

28.2.2017

Oma luistelu-urani alkoi Lahden taitoluistelijoissa 1995 ja päättyi seuran SM-junioreihin vuonna 2010, jonka jälkeen aloitin luistelukouluohjaajana. Muutaman rennomman luisteluvuoden jälkeen palasin itse vielä jäälle kaudella 2014-2015, kun luistelin vaihto-oppilasvuotenani Espanjan senioreissa. Vuoden 2015 MM-kisojen jälkeen olen ollut hallilla pelkästään valmentajan roolissa.

Syksyllä 2012 muutin Helsinkiin opiskelemaan ja samana syksynä aloitin EVT:n luistelukouluissa. Seuraavana vuonna EVT:hen oltiin perustamassa uutta kehitysryhmäjoukkuetta, koska seurassamme oli ollut kysyntää muodostelmaryhmälle jossa voisi harrastaa luistelua rennommin mielin. Isona seurana EVT halusi tietenkin vastata kysyntään, ja 9-13-vuotiaille muodostelmasta innostuneille päätettiin tarjota uusi harrasteryhmä. Kun minulta kysyttiin halukkuutta ryhtyä joukkueen valmentajaksi, otin vastuun enemmän kuin mielelläni vastaan ja niinpä Next Steps aloitti harjoittelunsa syksyllä 2013.

Nexteissä pääpaino on perusluistelussa, muodostelman alkeissa sekä luistelun ilossa – tarkoitus on nauttia muodostelmasta harrastemielellä. Joka kausi puhumme silti tavoitteista ja tarkoitus on tietenkin koko ajan kehittyä, mutta luistelusta ei oteta turhia paineita. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja se, että kaikilla on kivaa harjoituksissa. Nextien kauden kohokohtia ovat olleet esiintymiset joulun alla sekä seuran kevätnäytöksessä, joissa on esitetty muodostelman peruskuvioista koostuva ohjelma.

Kehityksen huomaamisen lisäksi parasta ja palkitsevinta Nextien valmentamisessa on se, että joka treeneissä luistelijoiden kasvoilta paistaa luistelun ja harrastamisen riemu. Vanhemmilta on tullut paljon kiitosta ryhmän perustamisesta, sillä kaikki lapset ovat erilaisia – kaikkien ei tarvitse tähdätä huipulle. On tärkeää, että EVT tarjoaa mahdollisuuden ”vain harrastaa”, sillä monessa seurassa tällaista mahdollisuutta ei ole. Vaikka Next Steps onkin harrasteryhmä, joka vuosi muutama luistelija innostuu kilpailemisesta, ja silloin nousu kansallisiin noviiseihin Cool Stepseihin on taitojen puitteissa mahdollista.

EVT:ssä tahdomme mahdollisuuksiemme mukaan tarjota jokaiselle jotakin, mikä näkyy joukkueittemme suuressa määrässä. Oli luistelijamme sitten kehitysryhmässä, kansallisella puolella tai SM-joukkueessa, jokaista EVT:läistä yhdistää rakkaus tähän lajiin sekä koko sydämellä luisteleminen!