SportTV jälleen mukana muodostelman valintakilpailussa

13.12.2014


Edustuspaikoista MM-kilpailuihin kisataan jälleen, kun Suomen muodostelmaluistelun huippujoukkueet kohtaavat toisensa Espoon Barona Areenalla 13.-14.12.2014 käytävissä kauden toisissa SM-valintakilpailuissa. Kilpailuissa on mukana aikuisten eli seniorisarjan lisäksi juniori- ja noviisi-ikäiset luistelijat: yhteensä 33 joukkuetta ja yli 700 luistelijaa.

https://sporttv.fi/events

Seniorijoukkueille Espoon kisa on erityisen tärkeä näytön paikka matkalla huhtikuisiin muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin, jonne Suomea pääsee edustamaan vain kaksi joukkuetta.

Marraskuun alussa käydyissä ensimmäisissä valintakilpailuissa hallitseva maailmanmestarijoukkue Marigold IceUnity esitti valmiin oloisen lyhytohjelman sekä virheettömän ja intensiivisen vapaaohjelman Images of War ja ansaitsi heti kauden alussa kovan pistepotin 208,30. Viime kevään MM-kilpailuiden pronssimitalisti Rockettes sijoittui toiseksi ja Team Uniquen kolmanneksi. Espoolainen Revolutions oli kilpailussa neljäs.

Siinä missä seniorijoukkueet kilpailevat tärkeistä MM-karsintapisteistä, on myös junioreilla edessään näytön paikka: toinen valintakilpailu ratkaisee joukkueet maaliskuussa pidettäviin junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin. Noviisijoukkueet puolestaan havittelevat jäljellä olevia paikkoja SM-kilpailuihin, joten jännittävä viikonloppu on luvassa Barona Areenalla.