Ice Steps ja Dream Steps French Cupissa

29.1.2015


French Cup on vuosittain ja jo vuodesta 1994 Ranskan Rouenissa järjestettävä, maailman suurin ja arvostetuin seurajoukkueiden kansainvälinen kilpailu. Tänä vuonna Rouenissa luistelee 36 joukkuetta, jotka edustavat kaikkaan 11 maata. Kaukaisimmat vieraat saapuvat Japanista, Australiasta ja Pohjois-Amerikasta.

Kilpailuun tuo lisäjännityksen kansainvälisen Olympiakomitean edustus paikanpäällä. Tavoitteet saada muodostelmaluistelu Olympialajiksi vuodeksi 2018 ovat nyt kovan testin ja tarkkailun alla. Toivotaan, että kisajärjestäjät ja joukkueet onnistuvat niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

Suomea kilpailussa edustaa kaikkiaan 12 joukkuetta. SM-senioreiden, SM-junioreiden ja SM-noviisien sarjoissa on kussakin neljä Suomen parhaimmistoa edustavaa joukkuetta. 

EVT:n SM-joukkueet Ice Steps ja Dream Steps lähtivät kisamatkalle aikaisin keskiviikkoaamuna. Pikaisen Pariisiin tutustumisen jälkeen joukkueet ovat jo siirtyneet Roueniin viimeistelyharjoituksiinsa. Joukkueiden valmentaja Susanna Pajari kertoo kisatunnelman näkyvän koko kaupungissa - osallistuvien maiden liput liehuvat Seinen ylittävällä sillalla. "Matka meni hyvin ja Pariisissa viihdyttiin upeiden nähtävyyksien keskellä. Ice Stepsin ensmmäinen harkka matkapäivän jälkeen meni hyvin ja joukkueet ovat menossa hyvällä fiiliksellä kohti kilpailuja!", sanoo Pajari.

Kisat avataan perjantaina ja jo iltapäivällä EVT:n joukkueet ovat jäällä.Kisoja voi seurata suorana nettilähetyksenä täällä:

http://www.frenchcup.fr/en/event-info/live/live-streaming/ 

EVT toivottaa onnea joukkueilleen!