Noviisit Oulussa, molemmista finaaleista kultaa!

21.2.2016

Annika ja Kultafinaalin kulta!
Annika ja Kultafinaalin kulta!
Rosa ja Hopeafinaalin kulta!
Rosa ja Hopeafinaalin kulta!
Annika ja Emmi
Annika ja Emmi
Emmi perjantaina happihyppelyllä ulkojäällä
Emmi perjantaina happihyppelyllä ulkojäällä

Kansallisten noviisien ja debytanttien loppukilpailut Oulussa jatkuivat tänään Noviisien kilpailuilla. Kultafinaalissa kilpaili kahden valintakilpailun perusteella Suomen 24 parasta kansallista noviisia ja hopeafinaalissa 24 seuraavaksi parhaiten sijoittunutta luistelijaa.

Varhain aamulla luisteltiin Noviisien hopeafinaalin mestaruudesta. EVT:n edustaja Rosa Nokio luisteli kauden parhaan ohjelmansa juuri oikeaan paikkaan ja voitti hopeafinaalin uusin ennätyspistein 45,43. Onnittelut Rosalle!
Rosan omat mietteet kilpailun jälkeen: Ohjelma sujui hyvin ilman kaatumisia, vain muutamissa hypyissä oli pieniä alastulovirheitä. Sijoitus oli iloinen yllätys ennätyspisteillä.

Noviisien kultafinaalissa nähtiin tänään sekä onnistumisia että epäonnistumisia.
Annika Uusitalon tasaisen varma suoritus jäi vain puolen pisteen päähän kauden ennätyksestä ja tänään se riitti voittoon jopa neljän pisteen erolla seuraavaan. Annikan voittopisteet 55,31. Onnea!
Maria Kahanpää ja Emmi Seppänen eivät tänään yltäneet täysin omalle tasolleen. 
Marian muutaman piruetin ja askelsarjan alhaiset tasot verottivat tänään pisteitä. Sen sijaan Marian tavaramerkki, nelostason hyppyistumapiruetti, oli jälleen upeaa katsottavaa. Myös kaikki bonuspuolen hypyt onnistuivat nätisti. Marian sijoitus 9. pistein 46,61.
Emmin epäonniseen ohjelmaan mahtui tänään pyllähdyksistä ja yksöishypyistä huolimatta laadukas hyppyistumapiruetti ja askelsarja. Ohjelman koreografia säilyi myös ehjänä ja se palkittiin hyvillä pisteillä. Emmin sijoitus tänään 15. pistein 40,72.