Emmi Peltoselle piste-ennätys ja kuudes sija Warsaw Cupissa

20.11.2016

                                                                                  teksti: Sirkka Kaipio

Emmi Peltonen nousi jälleen viikonloppuna omalle tasolleen ISU Challenger Series-luokan kovatasoisessa kilpailussa. Sairastelun jälkeinen alavireisyys taittui vihdoin hyviin suorituksiin niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassakin. Tärkeintä kokonaisuudessa oli EM-kilpailun teknisen pisterajan rikkoutuminen molemmissa ohjelmissa. Emmi saavutti riittävät pisteet jo kauden alun junioreiden Grand Prix-kilpailussa Ranskassa, mutta uuden säännön mukaan juniorikilpailuissa tehdyt pisteet eivät päde seniorisarjassa. Niinpä EVT:n luistelija joutui suoraan kadonneiden pisteiden metsästystrilleriin, joka aiheutti sekä paineita että kilpailuruuhkan. Kun kilpailuja tulee nopealla syklillä viikottain, jää harjoitteluaika sekä viimeistely palautumisesta puhumattakaan heikoksi. Tämä varjosti kauden alun kulkua.

Perjantain lyhytohjelmassa ei tällä kertaa nähty kahden kolmoishypyn yhdistelmää. Kokonaisuus oli silti ehjä ja luistelu tarkkaa mutta vapautunutta. Piruetit nousivat hyvälle tasolle ja kokonaisuus arvioitiin pistein 51,79, mikä toi hienon 6. tilan ja paikan kuumaan ryhmään vapaaohjelmassa. Tekniset pisteet 26,59 rikkoivat jo myös syksyn Finlandia Trophyssa saavutetun EM-pisterajan.

Vapaaohjelma luisteltiin myöhään lauantai-iltana. Kaikki meni nappiin yhtä helpotusta lukuunottamatta. Emmin laatima suunnitelma onnistui, luistelu oli vahvaa ja varmaa. Esittämisen ja tulkinnan laatu oli korkealla tasolla ja vapaaohjelman kahden kolmoistulpin yhdistelmä hyvä. Sadan pisteen raja rikkoutui nyt ensimmäistä kertaa vapaaohjelmaosuudessa. Tekniset pisteet 49,29 rikkoivat kirkkaasti EM-rajan ja mikä iloisinta, myös MM-pisterajan. Näin Emmi nousee toiseksi EVT:n luistelijaksi sitten Markus Lemisen, jolla on mahdollisuudet arvokisoihin. MM-lyhytohjelmapisteiden tekoon käydään kevätkauden kilpailuissa.

Kilpailun kokonaispisteet 153,04 ovat Emmin ennätyspisteet. Se toi 6. sijan ohella lisäriemua viikonloppuun.

kilpailun tulossivu:

http://pfsa.com.pl/cspol2016/

Seuraavan kerran Emmi kilpailee Suomen Mestaruuskilpailussa 16.-18.12 Tampereella, minkä jälkeen nimetään EM-kisaedustajat.

 

Emmin kisaraportin kanssa toivotaan samalla myös Roman Galaylle paluuta jäille pitkän vammatauon jälkeen. Jokainen päivä on Romanin kohdalla kullan arvoinen matkalla kohti tervehtymistä. Romanilla on jo viime kaudelta EM-pisteraja tehtynä, joten nyt jännitetään olisiko myös Roman mukana arvokisapaikkoja jaettaessa. Mutta vielä ei harjoittelu ole käynnistynyt.