Skate Malmö, Ruotsi 17.-19.3.

19.3.2017


 Advnced Novices, younger -sarjan voittaja Jenni Johansson
Advnced Novices, younger -sarjan voittaja Jenni Johansson
Advanced Novices, older -sarjalaiset Nea Koukonen ja Anna Sihvonen
Advanced Novices, older -sarjalaiset Nea Koukonen ja Anna Sihvonen
Juulia Syrjänen
Juulia Syrjänen
Nea Koukonen
Nea Koukonen
Juniorit
Juniorit
Malmö Isstadionin katsomotunnelmaa
Malmö Isstadionin katsomotunnelmaa

                                                             teksti: Päivi Majander-Nordenswan

EVT:n luistelijoita on jo usean vuoden ajan kilpaillut keväisin Malmö Konståkningsklubbenin järjestämässä Skate Malmö-kilpailussa. Kaupunki ja usean urheilustadionin keskittymä kisahotelleineen on kokonaisuutena monelle tuttu myös leirien kautta. Lento Kööpenhaminaan ja junamatka Örebron sillan yli Tanskasta Ruotsin puolelle Malmöhön sujahtaa nopeasti: lentokentältä otetaan suunnaksi Malmön Hyllie-asema, josta on vain muutaman minuutin bussi- tai taksimatka useamman urheilustadionin alueella sijaitsevalle kisahotellille. Vinkkinä jatkossakin kaikkien matkalle: junaan kannattaa porukkana matkustaessa ostaa perhelippuja ja rajan yli siirtyessä pitää varautua näyttämään passinsa.

Kansainvälisessä kilpailussa oli tänä vuonna suomalaisten ja ruotsalaisten lisäksi luistelijoita Norjasta, Tanskasta, Islannista, Sveitsistä ja Tsekeistä. Kevätkauden päättävälle kilpailumatkalle suuntasi seurastamme urheilijoita sarjoihin: Junior Ladies, Advanced Novices older and Advanced Novices younger. Vanhemmissa Noviiseissa kilpailussa starttasivat Nea Koukonen ja Anna Sihvonen, nuoremmissa Noviiseissa Jenni Johansson ja Junior Ladies -sarjassa kuusi EVT-junioria: Joanne Jaulimo, Linnea Ketola, Emmi Seppänen, Iida Sopanen, Juulia Syrjänen ja Annika Uusitalo. Ellen Nordenswan joutui perumaan kilpailuosallistumisensa, mutta lähti matkalle mukaan kirittämään kilpasiskojaan. Samoin "kisaturistina" matkalla oli mukana Alisa Aimonen. Erityinen ja tunteikas kilpailu oli Juulia Syrjäselle, koska hän starttasi kilpailussa pitkän tauon jälkeen ensimmäistä kertaa. Ihanaa olla takaisin kilpailujäillä - oli Juulian tunnelmat lyhytohjelman jälkeen. Kilpailuvalmentajana mukana kolmen päivän kisarupeamaa huhki Elina Ikonen.

Ensimmäinen kilpailunsa päätökseen saanut oli nuorempien Noviisien Jenni Johansson. Ja komeasti Jenni kautensa päättikin, voittaen sarjansa! Sekä lyhyt- että vapaaohjelma olivat lähes virheettömät. Ainoa pieni kauneusvirhe oli lyhytohjelman täysillä kierroksilla alas tullun kaksoisakselin kaatuminen, joka tässä sarjassa verotti pisteitä puolikkaan pisteen verran. Lyhytohjelman kaikki kolme piruettia olivat kuitenkin kolmoistasoisia sekä pluslaatuisia. Kaksi muuta hyppyä, yhdistelmänä kaksoislutz-kaksoisritti sekä soolohyppynä kaksoisflippi olivat puhtaat ja laaduiltaan molemmat plussan puolella. Jenni johtikin lyhytohjelman jälkeen kilpailua. Luisteltuaan vapaaohjelmassa toiseksi parhaana virheettömän suorituksen voitti hän 24 luistelijan Advanced Novices. younger –sarjan, UPEAA JENNI!

 

Advanced Novises younger -mitalistit:   

1.Jenni Johansson EVT 73.96

2. Jessika Louhelainen ETK 71,29

3. Louise Jansson-Törnqvist LunKK 69,06

 

Juniorit saivat Jennin tavoin kilpailunsa päätökseen jo lauantai-iltana. Mitalit Junioreissa menivät maittain Tsekki, Sveitsi, Sveitsi –kolmikolle. Kärkikymmenikköön luistelivat suomalaisista Mariela Tapio TTK 100,59 neljänneksi, Mira Mansikkaniemi TTK 93,57 kuudenneksi ja Kiira Kivisaari ETK 91,05 oli kymmenes. Paras EVT:n luistelija oli Juulia Syrjänen 13. 87,02.

Kärkikolmikon lisäksi kaikki EVT-sijoitukset 33 luistelijan joukossa:

1. Elisa Harsh USKPr 106,52

2. Vivien Teszari TyKK 103,11

3. Tifani Teszari TyKK 101,66

13. Juulia Syrjänen 87,02

17. Iida Sopanen 81,73

21. Annika Uusitalo 76,40

23. Emmi Seppänen 74,07

25. Linnea Ketola 71,63j

30. Joanne Jaulimo 58,91

 

 Advanced Novices, older-sarjaan osallistuneet Nea ja Anna tulivat sarjassaan sijoille 18. ja 27.

1. Wilma Lind TyKK 78,18

2. Tilda Liukkonen LahTL 74,78

3. Tova Setterblad DreKF 73,86

18. Nea Koukonen EVT 60,07

27. Anna Sihvonen EVT 54,34

 

kilpailun tulossivut:

http://www.skatesweden.wehost.se/16-17/Interclub/Skate_Malmo/html/index.htm